Oblak se bo v četrfinalu pomeril z Realom, Iličić in Kurtić s kijevskim Dinamom

V Nyonu so izžrebali pare četrfinala lige prvakov in evropske lige. Čaka nas ponovitev lanskega finala med Atleticom in Realom.

Objavljeno
20. marec 2015 12.39
FBL-EUR-C1-DRAW
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Nyon - Današnji žreb četrtfinala lige prvakov je postregel z dvema izjemnima derbijema. Jan Oblak se bo s svojim Atleticom pomeril z velikim mestnim tekmecem Realom, kar pomeni, da bomo že v četrtfinalu videli ponovitev lanskega finala. Zopet se bosta srečala Barcelona in PSG, ki sta bila skupaj že v skupinskem delu. Münchenski Bayern s Portom, Juventus z Monacom.

Na žrebu v Nyonu sta jo, vsaj na prvi pogled, še najbolje odnesla Bayern, ki se bo pomeril s portugalskim Portom, in Juventus, ki ga čakata tekmi z Monacom. V preostalih dveh četrtfinalnih parih pa je favorita skoraj nemogoče določiti. Oba favorita bosta prvi tekmi odigrala na domačem terenu.

Atletico, kjer je mesto prvega vratarja po poškodbi Angela Moye zasedel Jan Oblak, bo izzval aktualnega evropskega prvaka, ki je svoj deseti naslov v ligi prvakov slavil ravno po finalni zmagi nad atleti. Po pravi drami so bili Cristiano Ronaldo in druščina v Lizboni boljši šele po podaljšku (4:1). Varovanci Diega Simeoneja so v tej sezoni sicer nerešljiva uganka za beli balet. Uspešnejši so bili v avgustovskem španskem superpokalu (1:1 in 1:0), dobili pa so tudi obe tekmi v prvenstvu (2:1 in 4:0).

V rdeče-belem delu Madrida se kljub temu zavedajo, da se na pozitivne rezultate z dosedanjega dela sezone ne gre zanašati. »Nogomet nima spomina. Velika napaka bi bila, da bi razmišljali o rezultatih, ki smo jih v zadnjem času dosegali proti Realu,« je po žrebu opozoril predsednik colchonerosov Clement Villaverde.

Prvi obračun bo odigran na Vicente Calderonu, povratni pa na Santiagu Bernabeu.

PSG bo še enkrat izzval Barcelono

PSG in Barcelona sta se letos srečala v skupinskem delu, kjer je bil za odtenek uspešnejši katalonski velikan, ki je prvo tekmo v Parizu sicer izgubil z 2:3, povratno v Barceloni pa dobil s 3:1. Blaugrani je tako pripadlo tudi prvo mesto v skupini F. V četrtfinalu jih najprej čaka gostovanje na Parku princev.

Prve tekme bodo 14. in 15. aprila, povratne pa 21. in 22. aprila. Žreb polfinalnih parov bo 24. aprila. Polfinalni dvoboji bodo 5. in 6. ter 12. in 13. maja, finale pa je na sporedu 6. junija v Berlinu.

Fiorentina dobila Dinamo iz Kijeva

Potem, ko so svoje nasprotnike v četrtfinalu dobili prvokategorniki v ligi prvakov, so imena tekmecev izvedeli tudi četrtfinalisti v evropski ligi. Josip Iličić in Jasmin Kurtić se bosta s Fiorentino pomerila z ukrajninskim Dinamom. Prva tekma v Kijevu, povratna v Firencah.

Branilka naslova, španska Sevilla, se bo pomerila z Zenitom iz Sankt Peterbuga, Dnjepr Dnjepropetrovsk s Club Bruggem, Wolfsburg pa z Napolijem.

Četrtfinalne in polfinalne tekme bodo odigrane v istih tednih kot tekme izločilnih bojev v ligi prvakov v ustaljenih terminih - ob četrtkih. Finale bo na sporedu 27. maja v Varšavi.

 

Žreb četrtfinala lige prvakov:

PSG - Barcelona

Atletico Madrid - Real Madrid

Bayern - Porto

Juventus - Monaco

 

Žreb četrtfinala evropske lige

Sevilla - Zenit St. Peterburg

Dnjepr Dnjepropetrovsk - Brugge

Dinamo Kijev - Fiorentina

Wolfsburg - Napoli