Žreb lige prvakov: Milan v četrtfinalu proti Barceloni, mali APOEL proti Realu

Najbolj zanimiv četrtfinalni dvoboj v ligi prvakov bo obračun AC Milana in Barcelone, Real Madridu se obeta lahka naloga.

Objavljeno
16. marec 2012 09.38
Posodobljeno
16. marec 2012 09.56
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Nyon - V Nyonu je ples kroglic določil četrtfinalne pare prestižne lige prvakov, kjer bo v ospredju dvoboj AC Milana in Barcelone. Tekmeca sta se v tej sezoni pomerila že v skupinskem delu, Milan pa je takrat dokazal, da se lahko dokaj enakovredno kosa s katalonsko ekipo. Na prvi tekmi so namreč »rossoneri« na Nou Campu uspeli iztržiti neodločen izid, na povratni tekmi pa so na domačem stadionu San Siro klonili s 3:2.

»Od dvobojev v skupinskem delu smo precej dvignili nivo naše igre, tako da verjamemo v napredovanje v polfinale. Gre za sanje vsakega nogometaša, zato bomo še posebaj motivirani,« je dejal direktor AC Milana Umberto Gandini.

Varovance Joseja Mourinha vsaj na papirju čaka lahka naloga, saj se bodo pomerili s APOEL-om, ki pa velja za največje presenečenje v tej sezoni, saj je že izločil kar nekaj velikanov. Bayern München se bo v četrtfinalu pomeril s francoskim Marseilleom, Chelsea pa čakata obračuna z Benfico.

»Žreb se je za nas končal ugodno, ob tem je tudi pomembno, da bomo prvo tekmo igrali v gosteh. Lahko rečem, da smo zadovoljni. Ramires in David Luiz zagotovo vesta veliko o Benfici, ki je v svoji skupini zasedla prvo mesto in bila boljša tudi od Manchester Uniteda,« je po žrebu dejal predstavnik Chelsea Ron Gourlay.

»Čaka nas težko delo, saj smo dobili Bayern, ki sem se mu želel izogniti. Mislim, da so naši nemški prijatelji zadovoljni z žrebom, zagotovo bolj kot mi. Toda naredili bomo vsi, da jim otežimo napredovanje,« je žreb komentiral predsednik Marseillea Vincent Labrune.

Prve tekme četrtfinala bodo na sporedu 27. in 28. marca, povratne pa 3. in 4. aprila. Polfinalna obračuna bosta 17. in 18. aprila ter 24. in 25 aprila. Finale bo 19. maja v Münchnu.

Ob 13. uri so opravili še žreb v evropski ligi, kjer sta sinoči izpadla oba kluba iz Manchestra, evropsko pot pa so končali tudi vsi slovenski predstavniki.

Liga prvakov, četrtfinalni pari:

APOEL Nikozija – Real Madrid

Marseille – Bayern München

Benfica – Chelsea

AC Milan – Barcelona

Evropska liga, četrtfinalni pari:

AZ Alkmaar - Valencia

Schalke 04 - Athletic Bilbao

Sporting Lizbona - Metalist Harkov

Atletico Madrid - Hannover 96