Žreb lige prvakov: PSG z Barcelono, Bayern z Juventusom

UEFA je izžrebala pare četrtfinala lige prvakov: Barcelona -PSG, Bayern - Juventus, Real - Galatasaray, Borussia - Malaga.

Objavljeno
15. marec 2013 11.13
Posodobljeno
15. marec 2013 11.13
SOCCER-CHAMPIONS/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Nyon - Na sedežu Evropske nogometne zveze (UEFA) v Nyonu so danes izžrebali pare četrtfinala lige prvakov.

Žreb je določil, da se bo Malaga se bo pomerila z Borussio Dortmund, madridski Real z Galatasarayem iz Istanbula, pariški PSG z Barcelono, zadnji par pa je Bayern - Juventus.

Najbolj odmeven bo gotovo dvoboj Parižanov in Kataloncev, ki se jim je sicer uresničila želja, da se izognejo Juventusu in najhujšim španskim tekmecem iz Madrida. »Čudovito, lepo je igrati z Barcelono. Bo pa zelo težko. A vseeno, čeprav imajo na svoji strani izkušnje, samozavest in kakovost, bo dvoboj trajal 180 minut,« je po žrebu menil strateg Parižanov Carlo Ancelotti.

Zdi se, da bo imela najlažje delo Borussia, ki se bo pomerila z novincem v izločilnem delu tekmovanja, Malago. Tudi Real ne bi smel imeti težav s turškim moštvom, v katerem blesti Didier Drogba, junak lanskega finala lige prvakov, ko je bil še pri Chelseaju.

Zanimiv par bo tudi Bayern - Juventus. Bavarci, lanski finalisti tega tekmovanja, bodo prvo tekmo z italijanskimi prvaki in tudi letos vodilno ekipo serie A igrali na domačem terenu. »Juventus je italijanski prvak in bo to z veliko verjetnostjo tudi letos. To je klub velikega kalibra in moštvo, ki je zelo dobro uigrano. Vsekakor gre za zelo zanimiv par, veselim se že obeh tekem in upam, da bomo na koncu mi tisti, ki bomo šli naprej,« je trener Bavarcev Jupp Heynckes pospremil žreb v Nyonu.

Direktor stare dame Pavel Nedved pa je prav tako ocenil, da se obeta težak boj: »Bayern je bil eden najtežjih možnih tekmecev, po številnih vidikih je to moštvo podobno našemu, zato bo še toliko težje. Vseeno smo veseli, ker smo kot zadnji klub iz Italije še v igri in nadejam se, da bomo nadaljevali enako poletno.«

Prve tekme četrtfinala bodo na sporedu 2. in 3. aprila, povratne pa 9. in 10. aprila. Polfinalna para bodo izžrebali 12. aprila.

Chelsea z Rubinom

V Nyonu je sledil še žreb evropske lige. Lanski zmagovalci lige prvakov si bodo lovoriko v evropski ligi skušali zagotoviti prek Rubina iz Kazana. Prvo tekmo bodo Londončani igrali doma.

Tottenham, ki je včeraj izločil Inter s Samirjem Handanovićem, se bo pomeril z Baslom. Lazio, še en tekmec Maribora v skupinskem delu, se bo v polfinale skušal prebiti prek Fenerbahčeja. Ta dvoboj je zanimiv tudi zaradi pomanjkanja gledalcev, na povratnih tekmah osmine finala sta namreč obe moštvi zaradi kazni krovne evropske nogometne organizacije igrali pred praznimi tribunami, Rimljani pa bodo drugo tekmo brez gledalcev odslužili prav proti Turkom.

Newcastle, nadaljevanje evropske sezone si je priboril z golom tik pred koncem tekme z Anžijem, bo za napredovanje igral z Benfico, slednja v tej sezoni prevladuje na domači sceni in na portugalskem že 22 tekem ne pozna poraza.

Prve tekme bodo 4. aprila, povratne pa teden dni pozneje. Finale evropske lige bo 15. maja v Amsterdamu.