Đoković: Oslov sir je okusen, a nismo pokupili vseh zalog

Prvi teniški igralec sveta je zavrnil pisanje medijev, da je njegova družina pokupila celotno svetovno zalogo oslovega sira.

Objavljeno
28. december 2012 07.52
Posodobljeno
28. december 2012 08.30
Brazil Djokovic Tennis
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Abu Dhabi - Prvi lopar sveta Novak Đoković se te dni mudi na ekshibicijskem turnirju v Abu Dhabiju, kjer se bo v polfinalu pomeril z borbenim Špancem Davidom Ferrerom. Toda namesto novinarskih vprašanj, ki bi bila povezana s samim tenisom, je moral Srb tokrat odgovarjati na nekoliko nenavadna vprašanja poslovne narave.

Številni mediji so namreč pred dnevi objavili novico, da je njegova družina pokupila celotno svetovno zalogo oslovega mleka, ki velja za luksuzno dobrino. Kilogram okusnega oslovskega sira naj bi namreč znašal kar okoli 1000 evrov, družina Đoković pa je zaloge pokupila za potrebe njihovih restavracij.

»Nisem pričakoval, da bo ta zgodba dobila toliko medijske pozornosti. Ni točna trditev, da smo nakupili celotno svetovno zalogo, to je pravzaprav nekaj najbolj nenavadnega kar sem kadarkoli slišal,« je dejal Nole in nato dodal: »V Srbiji obstaja farma (šlo naj bi za farmo pri Sremski Mitrovici), ki se ukvarja s tem poslom. Če moje informacije držijo, je to pravzaprav edina farma na svetu, ki izdeluje tovrsten sir.«

Eden največjih zabavljačev v karavni ATP je še pojasnil, da so lastniki farme njegovi družini sami ponudili možnost sodelovanja in bi z oslovim mlekom oziroma sirom oskrbovali verigo restavracij, ki nosi ime »Novak«. »Ponudili so nam sodelovanje in sedaj razmišljamo o tem poslu. Gre za odličen sir, ki je tudi zelo kakovosten. Že prej sem slišal, da osle lahko molzejo, toda nisem verjel, da je to res mogoče. Vsekakor je to zelo zanimiva zgodba,« je v smehu še dejal srbski teniški as.