Ahmadiju priskrbeli pravi Messijev dres

Afganistanski deček Murtaza Ahmadi, čigar fotografije so obšle splet, je dobil pravi dres svojega idola Lionela Messija.

Objavljeno
03. februar 2016 09.14
Posodobljeno
03. februar 2016 09.45
AFGHANISTAN-MESSI/
M. Ž.
M. Ž.

Kabul à Petletnemu afganistanskemu dečku Murtazi Ahmadiju, ki je zaslovel s tem, ko je igral nogomet z doma narejenim dresom argentinskega virtuoza Lionela Messija, se je uresničila velika želja in je od Afganistanske nogometne zveze (AFF) dobil pravi dres svojega idola.

Murtaza Ahmadi je velik oboževalec Lionela Messija, ker pa si ni mogel privoščiti njegovega pravega dresa, mu ga je iz plastične vrečke izdelal njegov 15-letni brat Homayoun.

»Obožujem Lionela Messija in nogomet. Nekega dne ga bom srečal. Rad bi postal kot on,« je za Al Jazeero povedal Ahmadi.

Fotografije malega Ahmadija so zakrožile po spletu, AFF pa je hitro ukrepala in mu uresničila željo. Ahmadija je povabila v Kabul, kjer se je udeležil treninga in brcal žogo v pravem dresu Lionela Messija. AFF je pri tem potrdila, da je bila v stiku s predstavniki argentinskega zvezdnika, ki bi rad spoznal svojega oboževalca:

»Kontaktirali so nas predstavniki Lionela Messija, ki bi radi organizirali srečanje. Za zdaj še nismo določili kraja in časa, vendar pa obstaja možnost, da bo Ahmadi odpotoval v Španijo in spoznal svojega idola. Murtaza goji neverjetno strast do nogometa. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da mu zagotovimo ustrezne treninge in mu pomagamo, da si zagotovi mesto v državni reprezentanci,« so sporočili z Afganistanske nogometne zveze.