Alistair Brownlee pomagal bratu Jonathanu prečkati ciljno črto triatlonske preizkušnje (VIDEO)

Britanski triatlonec Alistair Brownlee se je na tekmi v Cozumelu odrekel zmagi in pomagal bratu Jonathanu, da je dosegel cilj.

Objavljeno
19. september 2016 13.51
TRIATHLON-MEXICO-ITU
M. Ž.
M. Ž.

Ciudad de Mexico - V Cozumelu se je na zelo dramatičen način končala triatlonska serija za svetovno prvenstvo, v ospredju pa je bila bratska ljubezen, ki jo je Britanec Alistair Brownlee izkazal svojemu bratu Jonathanu.

26-letni Jonathan Brownlee je bil približno petsto metrov na prvem mestu in je tekel naproti zmagi, s katero bi osvojil tudi prvenstvo. A nato se je zaradi izčrpanosti skoraj zgrudil, tako da sta ga ujela njegov 28-letni brat Alistair in Južnoafričan Henri Schoeman. Medtem ko se južnoafriški predstavnik ni ustavil, se je Alistair brez pomisleka odrekel boju za zmago in pomagal svojemu bratu, da je prečkal ciljno črto in osvojil drugo mesto (v spodnjem videu).

Alistair je pomoč bratu označil za naravno človeško reakcijo in zatrdil, da bi enako storil za vsakega. Kljub vsemu pa je Jonathana le malo dregnil. »Želel sem si, da bi imel nori idiot pravi ritem in prišel v cilj prvi. Lahko bi tekel čisto počasi zadnja dva kilometra in bi vseeno zmagal. Moraš tekmovati z razmerami. Jaz sem se počutil udobno,« je bil komentar Alistaira Brownleeja.

Svetovno prvenstvo je na koncu osvojil Španec Mario Mola, Jonathan Brownlee pa je bil drugi.

V ženski konkurenci je naslov osvojila Flora Duffy z Bermudov. Tako na tekmi kot v skupnem seštevku je premagala olimpijsko prvakinjo, Američanko Gwen Jorgensen. Slovenka Mateja Šimic, ki v Conzumelu ni tekmovala, je SP končala na 69. mestu.