Azarenka bo postala mama

Beloruska tenisačica Viktorija Azarenka je sporočila, da je noseča. Na teniška igrišča se bo še vrnila.

Objavljeno
15. julij 2016 20.33
M. Ž.
M. Ž.

Bratislava - Beloruska tenisačica Viktorija Azarenka je danes oznanila novico, da je noseča in bo konec leta prvič postala mama.

26-letna Azarenka, ki na lestvici WTA zaseda šesto mesto, je v tej sezoni nazadnje igrala meseca maja na Roland Garrosu, nato pa zaradi poškodbe kolena odpovedala nastop v Wimbledonu. Kot je pojasnila na družbenih omrežjih, še ni rekla zadnje v tenisu.

»Med okrevanjem po poškodbi, ki sem jo staknila na Roland Garrosu, sva s fantom izvedela novico, da bova konec leta postala starša. Ne bi mogla biti bolj srečna in blagoslovljena, da bova lahko skupaj začela graditi družino. Navdihnile so me športnice, ki so se po rojstvu vrnile na sam vrh svojega športa, in to nameravam storiti tudi sama. Nič ni bolj posebnega kot starševstvo in lahko sem srečna, da imam lahko za zgled številne ženske, ki so se ob vzgajanju otrok posvečale svojim športnim karieram. Hvala vam za vašo podporo, veselim se, da bom to pot lahko delila z vami,« je zapisala Azarenka.

Belorusinja je letos dobila 26 izmed 29 dvobojev in osvojila tri lovorike (Brisbane, Indian Wells, Miami), v svoji karieri pa si je skupno priborila 20 lovorik, od tega dve na turnirjih za veliki slam (OP ZDA 2007 in Roland Garros 2008).