Azerbajdžanskega novinarja zaradi komentarjev pretepli do smrti

Rasim Alijev je tekmo evropske lige med Qabalo in Apollonom pokomentiral na facebooku, kar ga je stalo življenja.

Objavljeno
09. avgust 2015 18.05
G. L., Delo.si, STA
G. L., Delo.si, STA

Baku - Azerbajdžanski novinar Rasim Alijev je po tekmi evropske lige med azerbajdžansko Qabalo in ciprskim Apollonom Limassolom dogajanje komentiral na socialnem omrežju facebook, kar ga je kasneje stalo življenja. Neznanci so ga namreč hudo pretepli, celo tako brutalno, da je nesrečni novinar danes izgubil boj za preživetje, je za tiskovno agencijo Turan potrdila sestra 30-letnika.

Alijev je na facebooku obsodil obnašanje napadalca Qabale Javida Husejnova, ki je po tekmi mahal s turško zastavo in bojda novinarju pokazal napadalno kretnjo. Nesrečni novinar je zapisal, da se Husejnov ne zna obnašati in ne bi smel igrati tekem v evropskih tekmovanjih.

Pokojni tridesetletnik je za omenjeno novinarsko agencijo pred kratkim dejal, da so mu grozili s smrtjo, tudi odzivi na facebooku na njegovo opažanje pa so bili grozilni. Po telefonu naj bi ga poklical moški, ki se je predstavil kot nečak enega od igralcev. Sprva mu je grozil, Alijev je telefonski pogovor končal, ko ga je poklical še enkrat, pa ga je povabil na čaj.

»Prišel sem sam. Tam jih je bilo pet ali šest, vsi so se vrgli name in me začeli pretepati,« je pred smrtjo povedal Alijev, ki se mu je stanje v bolnišnici nato drastično poslabšalo. Potrebna je bila operacija, po kateri pa si nesrečnik več ni opomogel.

Azerbajdžanski predsednik Ilham Alijev je že obljubil, da bo notranje ministrstvo prevzelo primer in ga objektivno preiskalo s pomočjo azerbajdžanskega generalnega tožilstva.