Baloh s prijatelji zbral pol tone hrane

Marko Baloh je na dobrodelnem 24-urnem kolesarjenju z udeleženci zbral več kot 500 kilogramov hrane za organizacijo Anina zvezdica.

Objavljeno
01. februar 2016 17.45
M. Ž., STA
M. Ž., STA
Ljubljana - Konec tedna so v Ljubljani že 11. zaporedoma priredili 24-urno dobrodelno kolesarjenje. V družbi Marka Baloha, enega najboljših ultrakolesarjev, je za dober namen pedala poganjalo 125 kolesarjev. V zbiralni akciji za humanitarno organizacijo Anina zvezdica so obiskovalci dogodka zbrali več kot 500 kilogramov hrane z daljšim rokom uporabe.

Letošnji kolesarski podvig je sledil uspešni desetletni tradiciji organizacije dogodka in presegel pričakovanja tako z vidika odziva obiskovalcev kot količine zbrane hrane. Zadovoljstvo z uspešno izvedbo dogodka in pozitivnim vzdušjem je pojasnil Marko Baloh, idejni vodja in glavni akter dogodka:

»Kolesarstvo vsekakor združuje, ko pa naše druženje pušča tudi dobrodelne sledi, smo lahko še posebej veseli in ponosni. Naraščajoča udeležba zavzetih obiskovalcev, športnikov in znanih osebnosti na tem dogodku dokazuje, da nas je vedno več tistih, ki želimo pomagati pomoči potrebnim. In končno, zadovoljstvo prejemnikov zbrane hrane vsako leto osmišlja tradicionalno dobrodelno kolesarjenje,« je dejal slovenski kolesar.

Sobna kolesa v Športnem centru Millenium so bila v pogonu 24 ur brez predaha. Kolesarje so pri premagovanju kilometrov spodbujali številni obiskovalci, ki so z obiskom izkazali podporo dogodku. Med drugim so svojo srčnost in dobroto pokazali tudi znani obrazi: Tina Trstanjak, Nejc Žnidarčič, Luka Rupnik, Sašo Bertoncelj, Mitja Petkovšek, Alen Dimic, Teja Belak, Žiga Šilc, Rok Klavora, Luka Kišek, Rok Čuček, Kolesarke BTC City Ljubljana, Kolesarji KD Rog in mnogi drugi, so sporočili organizatorji.