Bartolijevi gre na bolje

Potem ko je zbolela za skrivnostnim virusom, je francoska teniška zvezdnica Marion Bartoli sporočila, da počasi okreva.

Objavljeno
29. julij 2016 22.45
TENNIS-WIMBLEDON/
Š. Ro.
Š. Ro.

Pariz - Nekdanja zmagovalka turnirja za grand slam v Wimbledonu Francozinja Marion Bartoli je pred časom šokirala javnost, ko se je pokazala močno shujšana. Razkrila je, da je zbolela za skrivnostnim virusom, zaradi katerega je njeno življenje kar naenkrat celo viselo na nitki.

Nekaj tednov za tem je vendarle sporočila boljše novice, da počasi okreva. »Bolje mi gre, počasi okrevam,« je za francoski radio povedala 31-letna Bartolijeva.

Zdravniki sploh nimajo imena za virusno obolenje, ki jo muči v zadnjih mesecih, saj takšne vrste okužbe še niso videli. Z novimi terapijami v Meranu in v Parizu  je v telo vendarle dobila prava protitelesa.

Kot je povedala, je zbolela med potovanjem med Avstralijo, Indijo in New Yorkom letos pozimi. Izgubila je 20 kilogramov in ta čas poimenovala za najhujšo nočno moro. »Mislila sem, da sem na teniških igriščih doživela že vse najhujše, toda vsa tista telesna bolečina ni bila nič v primerjavi s tem, kar se mi dogaja zdaj,« je dejala Bartolijeva, ki je po osvojitvi Wimbledona leta 2013 tudi hitro končala kariero in želela poslovno pot nadaljevati v modni industriji.