Britanska časnika s prepovedjo na Allianz Areni

Evropski nogometni prvak Bayern iz Münchna novinarjem časnikov The Sun in Daily Mirror ne dovoli na svoj štadion.

Objavljeno
03. april 2014 19.37
reu/SOCCER-GERMANY/
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

München - Aktualni nogometni evropski prvak Bayern iz Münchna na povratni tekmi četrtfinala lige prvakov na svojem štadionu ne želi novinarjev britanskih časnikov The Sun in Daily Mirror. Akreditacij za tekmo z Manchester Unitedom jim niso odobrili zaradi poniževalnih člankov na račun Bastiana Schweinsteigerja.

»You Schwein (ti svinja)« je dan po tekmi zapisal znani britanski tabloid The Sun, še korak dlje pa je šel njegov konkurenčni medij Daily Mirror, ki je na naslovnico svojega časopisa zapisal celo »You dirty Schwein (ti umazana svinja)«. Vse skupaj se je navezovalo na rdeči karton strelca edinega Bayernovega gola proti Unitedu Bastiana Schweinsteigerja, čigar prvi del priimka v nemškem jeziku pomeni svinja. Nemec si je drugi rumeni karton prislužil s pregrobim prekrškom nad Waynom Rooneyem

 »Bayern ostro obsoja diskriminacijski in žaljiv način pisanja britanskih časnikov The Sun in Daily Mirror do Bastiana Schweinsteigerja ter jima zavoljo tega ne bo odobril akreditacij za povratno četrtfinalno tekmo lige prvakov na Allianz Areni,« so v sporočilu za javnost zapisali pri bavarskem klubu. 

Prva tekma četrtfinala lige prvakov med Manchester Unitedom in Bayernom se je v Angliji sicer končala z 1:1, povratni obračun pa bo odigran prihodnjo sredo v Münchnu.