Caceres razbil ferrarija, izgubil izpit in si prislužil suspenz  

Branilec Juventusa Martin Caceres si bo nespametno vožnjo v vinjenem stanju zelo dobro zapomnil.

Objavljeno
01. oktober 2015 13.43
FBL-EUR-C1-JUVENTUS-CACERES-FILES
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Torino - Martin Caceres, nogometaš torinskega Juventusa, ima za seboj zelo drago »zabavo«. Nočno popivanje ga bo namreč precej stalo, tako v finančnem kot tudi športnem pogledu. Ker je v vinjenem stanju razbil svojega ferrarija, mu je policija odvzela vozniški izpit, njegov klub pa ga je zatem še suspendiral in mu obljubil dodatno denarno kazen.

28-letni branilec si je neumnost privoščil v torek zgodaj zjutraj, ko je po zabavi v Torinu sedel v avto in se zaletel naravnost v avtobusno postajališče, kjer k sreči ni bilo čakajočih. Caceres je ob tem oplazil še nekaj tam parkiranih vozil.

Urugvajec je bil za nesrečo kriv povsem sam, kar so ugotovili tudi policisti, ki so nogometašu v preizkus ponudili alkotest. Ta je izmeril tolikšno stopnjo alkohola v telesu člana italijanskih prvakov, da se je ta lahko le poslovil od svojega vozniškega dovoljenja. V prid mu ne govori niti dejstvo, da se ni prvič znašel v podobnem incidentu. Že lani je s svojim jeklenim konjičkom povzročil nesrečo, ko se je zaletel v vhod v postajo podzemne železnice na ulici Via Nizza.

Pri Juventusu svojemu članu ne nameravajo prizanesti. Branilca so že suspendirali za nedoločen čas in mu obljubili tudi visoko finančno kazen. Bojda razmišljajo celo o višini 20.000 evrov, kar je najvišja zagrožena kazen za tovrstno nespoštovanje pogodbe. Policisti so Caceresa oglobili za tisoč evrov.