Caroline bo McIlroya prebolevala tudi na maratonu v New Yorku

Nekdanja prva teniška igralka sveta bo v začetku novembra med udeleženci slovitega newyorškega maratona.

Objavljeno
10. avgust 2014 15.53
TENNIS/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

New York - Potem ko je njen izbranec, trenutno najboljši golfist sveta, Severni Irec Rory McIlroy, nedavno domala čez noč razdrl eno najbolj vročih športnih romanc zadnjega obdobja, se je danska teniška lepotička Caroline Wozniacki odločila, da bo prosti čas odslej preživljala drugače. Prvi svež izziv je že našla: v začetku novembra se bo namreč udeležila slovitega maratona v New Yorku.

Štiriindvajsetletna Danka poljskih korenin, nekdanji prvi lopar sveta, zdaj pa 13. igralka jakostne lestvice WTA, je poudarila, da je preteči enega od velikih maratonov njen dolgoletni cilj. »Vselej sem ga imela v mislih. In newyorški je tisti, ki me najbolj pritegne. Ogledala sem si ga že prek malih ekranov, zdaj bi bila rada med udeleženci. Ko pogledam koledarček za začetek novembra, vidim, da je prazen, torej - zakaj ne?« je poudarila Wozniackijeva in v isti sapi dodala: »Težko bo. V prvi vrsti sem teniška igralka in to me najbolj zaposluje. Istočasno pa v trenažni proces vključujem tudi tek na daljše razdalje.«

Dnevno teče 30 do 40 minut, njen osebni rekord pa je 18 kilometrov. »Rada bi samo prečkala ciljno črto. To je moj edini cilj, s časom se ne obremenjujem,« je še dodala Danka, ki se bo tako vpisala na seznam številnih znanih obrazov, ki so že opravili z newyorškim maratonom, med njimi so športni asi Lance Armstrong, Apolo Ohno, Kerri Strug, reper Sean Combs, igralci William Baldwin, Katie Holmes, Pamela Anderson in nekdanji župan Eliot Spitzer.