Dragić nagradil poštenega najditelja izgubljene denarnice

Med dopustom na Murterju je slovenski košarkarski zvezdnik izgubil denarnico, vrnil mu jo je delavec komunalnega podjetja.

Objavljeno
11. julij 2016 13.30
Š. Ro.
Š. Ro.

Zadar − Preden se bo slovenski košarkar Goran Dragić spet pridružil reprezentanci, lahko še uživa nekaj zasluženega dopusta. A počitnice na Murterju bi mu lahko kmalu zagrenil neljubi dogodek − izgubil je namreč denarnico, v kateri je imel dokumente, denar in bančne kartice. A se je našel pošten najditelj, delavec komunalnega podjetja, ki je zjutraj čistil plažo.

Zgodbo o Marinu Piriji je objavil hrvaški Rudinapress. »Bilo je okrog 6.30 zjutraj. Čistil sem smeti od Slanice proti Podraduču, ko sem na plaži pri restavraciji Morski pas zagledal denarnico. Pogledam vanjo, vidim tri, štiri valute, osebno kartico, bančne kartice, zdravstveno kartico, izkaznico za darovalca organov ... Spravil sem jo v žep, nadaljeval čiščenje, na koncu izmene pa sem jo predal v upravo,« je pripovedoval. Denarnica je nato romala na policijo, ki je kontaktirala Košarkarsko zvezo Slovenije, tam je dobila številko lastnika denarnice, ga poklicala in mu jo vrnila. »Nato me je čakalo presenečenje. Goran je nastavil kuverto z denarjem kot nagrado, številko in sporočilo, da bi se dobil z mano,« je nadaljeval pošteni najditelj.

Košarkarski zvezdnik NBA moštva Miami Heat se je tako res srečal s Pirijo in njegovo družino, zlasti pa razveselil 12-letnega sina, ki trenira košarko. Dragić mu je podpisal žogo in se z njimi fotografiral ter se mu zahvalil za lepo gesto.