Francozi so si privoščili Nadala, Španci grozijo s tožbo

Canal Plus je objavila sporni videoposnetek, ki nosi naslov »Španski športniki ne zmagujejo po naključju«.

Objavljeno
09. februar 2012 12.40
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Mednarodno športno razsodiščo (CAS) je pred dnevi španskega kolesarskega zvezdnika Alberta Contadorja spoznalo krivega zlorabe dopinga in mu tudi odvzelo vse zmage z dirke po Franciji (2010) in Italiji (2011).

Po izrečeni sodbi so pri francoski televeziji Canal Plus objavili sporno videoparodijo, v kateri »nastopa« najboljši španski teniški igralec Rafael Nadal in je v povezavi s preostalimi španskimi športniki prav tako »osumljen« zlorabe dopinga.

Videoposnetek, ki nosi naslov »Španski športniki ne zmagujejo po naključju«, je dodobra razburil španske ljubitelje športa. Celo več, Španska teniška zveza (RFET) je že zagrozila s tožbo zoper francosko televizijo, saj se jim zdi njihova poteza »nedopustna, ker ponižuje enega od nacionalnih športnih simbolov Španije«.

»Tokrat so resnično pretiravali,« je dejal predsednik RFET Luis Astiazaran. Dodal je še, da zahtevajo umik spornega posnetka, popolno prepoved uporabe ogotopa RFET kot tudi plačilo odškodnine zaradi nedovoljene uporabe njihovega logotipa.

Sam Nadal se na posnetek ni odzval, kratek komentar je podal le njegov stric in dolgoletni trener Tony Nadal: »Rafa posnetku ne pripisuje nobenega pomena. To je komedija, vse skupaj ga ni niti malo prizadelo.«