Govorec Nick Vujicic motivira tudi Novaka Đokovića

Svetovno znani govorec brez okončin bo še drugič obiskal Slovenijo, saj bo konec septembra gostoval v Mariboru in Ljubljani.

Objavljeno
04. september 2012 15.47
Posodobljeno
04. september 2012 16.24
*bsa*nedelo Vujacic
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Beograd - Nick Vujicic je človek, ki bi zlasti v težkih trenutnih razmerah lahko marsikomu služil kot zgled. V Brisbaneju rojeni motivator brez okončnin si je svetovno slavo pridobil zahvaljujoč optimistično obarvanim predavanji, na katerih tudi skozi humor skuša prinesti sporočilo upanja, ki med drugim temelji na verskih dogmah.

Leta 2011 je obiskal tudi pet slovenskih mest (Ptuj, Koper, Maribor, Kočevje, Ljubljana), njegova predavanja so bila izredno dobro obiskana, saj se jih je skupaj udeležilo kar okoli 16.000 ljudi. 29-letni govorec je navdih tudi enemu najboljših svetovnih tenisačev, saj je Novak Đoković priznal, da že vrsto let spremlja njegove govore, ki so pustili velik pečat v njegovem življenju.

Vujicic bo 21. in 22. septembra gostoval v Srbiji, imel bo namreč predavanja v Novem Sadu in Beogradu, nato pa se bo še drugič predstavil tudi slovenski javnosti. 26. septembra bo namreč nastopil ob 10. uri v mariborski dvorani Lukna, še isti dan pa bo ob 19. uri nastopil še v ljubljanskih Stožicah.

»Nick je eden od ljudi, ki jih resnično spoštujem. Predlagam vam, da si vzamete čas in poslušate njegovo življenjsko zgodbo, ki se vas bo gotovo dotaknila, hkrati pa vam lahko tudi pomaga v vašem življenju,« je dejal Đoković, ki je letos v Miamiju z Nickom preživel nekaj časa.

Nick ima srbske korenine, saj sta se njegova starša pred njegovim rojstvom preselila v Avstralijo, zato se je drugemu igralcu sveta za podporo zahvalil kar v srbščini. »Ko sem slišal, da si je moje nastope ogledal tudi Đoković...Rad bi dejal, da je bil velik privilegij, ker sem ga lahko spoznal tudi osebno,« je dejal vedno skromni, a tudi zelo zabavni Vujicic.