Ibrahimović: Jaz sem živa legenda

Sloviti švedski nogometaš je v domačem mestu Malmö dobil svoje mesto na t.i. Sprehajališču slavnih.

Objavljeno
10. september 2012 11.31
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Švedska nogometna reprezentanca na čelu s prvim zvezdnikom in kapetanom Zlatanom Ibrahimović se te dni mudi v Malmö, kjer se bodo v torek v kvalifikacijah za SP pomerili z Kazahstanom. Visokorasli Šved se je ob vrnitvi v rodno mesto zahvalil prebivalcem, saj je dobil svoje mesto na t.i. Sprehajališču slavnih.

»To je zame velik čast, saj je le potrditev tega, da sem v življenju nekaj dosegel. Legenda postaneš šele po smrti, toda očitno sem sedaj zaradi tega jaz postal živa legenda,« je v svojem slogu spregovoril zvezdnik bogatega Paris Saint-Germaina.

Lokalne novinarje je zanimalo tudi, zakaj se ne veseli svojih zadetkov in imeli pri tem seveda v mislih primerjavo s Cristianom Ronaldom, a je Ibrahimović hitro prebral njihovo namero. »Vidim, kaj skušate narediti. Skušate me primerjati z nekom, toda mene z njim preprosto ne morete primerjati. Ko jaz zabijem gol v 29. sekundi, kot sem to storil na obračunu z Lillejem, je do konca tekme še 89. minut. Veselim se šele po koncu tekme, saj se v tem času lahko zgodi marsikaj,« je še dejal kapetan švedske reprezentance.