Janica se je vrgla v politiko

Nekdanja hrvaška smučarska zvezdnica Janica Kostelić bo postala namestnica za šport na pristojnem ministrstvu.

Objavljeno
26. april 2016 09.29
J. P.
J. P.

Zagreb - Štirikratna olimpijska zmagovalka in petkratna svetovna prvakinja, nekdanja hrvaška smučarska zvezdnica Janica Kostelić, se je pri 34 letih odločila odpreti novo poglavje v življenju. Na povabilo ministra za znanost, izobraževanje in šport Predraga Šustarja, ki je idejo uskladil s podpredsednikom vlade Tomislavom Karamarkom, bo prevzela mesto pomočnice za šport v okviru pristojnega ministrstva.

Janica je življenjski preobrat že potrdila in pojasnila, da želi še na drugačen način doprinesti hrvaškemu športu in da se zaveda, da so pred njo številni izzivi: »Sprejela sem ponudbo, ker bi rada še kako drugače prispevala k športu na Hrvaškem, predvsem športu mladih. Vem, da stopam na teren, ki ni športni, na katerem se počutim kot doma, zato se nadejam mnogih izzivov. Pričakujem, da bomo skupaj s kolegi predvsem približali ukvarjanje s športom vsem, še najbolj pa mladim generacijam. Šport je zelo koristen in zdrav za družbo kot celoto,« je prepričana Kostelićeva.

»Obetam si široke podpore, športu in Hrvaški pa bi rada tako na nek način vrnila, kar sta dala meni,« je še dodala hrvaška šampionka, ki se v HDZ (v kvoto te stranke spada tudi pristojno ministrstvo za šport) ne namerava včlaniti. Kot možni kandidat za sekretarja za šport se je omenjal tudi nekdanji košarkarski as Dino Rađa, Janica pa bo postala druga ženska doslej na čelu hrvaškega resorja za šport - po Romani Caput-Jogunici.