Lisjaki v prestižnih avtomobilih

Vpodstvo angleškega nogometnega prvaka Leicestra je nogometašem zagotovilo avtomobile znamke BMW i8.

Objavljeno
06. avgust 2016 11.30
Š. Ro.
Š. Ro.

Leicester - Nogometaši Leicester Cityja so bili za senazcionlano minulo sezono znova nagrajeni s strani kluba. Odslej se bodo namreč lahko vozili v prestižnih vozilih BMW i8, ki jim jih je kot darilo v obliki bonusa zagotovil pokrovitelj kluba.

Prvi zvezdnik kluba Jamie Vardy, ki je nedavno podaljšal pogodbo in zavrnil ponudbo Arsenala, ter soigralci se bodo tako vozili v jeklenih vozičkih, vrednih več kot 120.000 evrov. Avtomobile so igralcem pred sezono v klubu obljubili kot bonus, če bodo prvaki - takrat so tudi stavnice še imele razmerje 1:5000 za bodoče angleške prvake.

Pokrovitelj je namenil avtomobile 19 nogometašem, ne pa tudi vodstvu moštva. Ko so ga na novinarski konferenci vprašali o tem, je trener Claudio Ranieri v šali ogorčeno dejal: »Kaj, avtomobili samo za igralce, zame pa ne? Govoril bom z lastnikom!« Pozneje je v resnejšem tonu dejal, da ga avtomobili ne zanimajo, zanima ga le prihajajoča sezona, ki jo bo branilec naslova v Angliji začel proti ekipi Hull City 13. avgusta.