Londonskega župana zaneslo med igro ragbija (VIDEO)

Župan Londona Boris Johnson je v Tokiu za sprostitev igral ragbi na malem igrišču, pri tem pa zbil na tla desetletnega otroka.

Objavljeno
16. oktober 2015 10.51
JAPAN-BRITAIN/LONDON MAYOR
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Tokio − Londonski župan Boris Johnson si je med obiskom gospodarske delegacije vzel čas za igranje rugbija na malem igrišču, kjer pa ga je nekoliko zaneslo in je na tla nenamerno podrl desetletnega otroka Tokija Sekigučija.

Johnson se je kot velik ljubitelj ragbija z veseljem odzval povabilu, da z otroki zaigra na malem igrišču. Igra je potekala v sproščenem vzdušju, nato pa je župan Londona v eni izmed akcij začel napadalni prodor in pri tem podrl na tla Sekigučija, ki se mu je postavil nasproti, tako da sta oba končala na tleh.

Londonski župan se je po trku nemudoma opravičil mlademu domačinu, ki jo je na srečo odnesel brez poškodbe. Oba sta kasneje pozirala fotografom, Johnson pa je dečku izročil žogo za ragbi.

London je trenutno prizorišče svetovnega prvenstva v ragbiju. Ta igra uživa veliko priljubljenost na Japonskem, ki bo gostila naslednje svetovno prvenstvo leta 2019.