Novak Đoković tudi uradno oddan

Prvi lopar sveta in njegova Jelena Ristić sta za poročno slavje porabila pol milijona evrov, jutri še cerkveni blagoslov.

Objavljeno
11. julij 2014 09.16
Posodobljeno
11. julij 2014 09.16
TENNIS-DJOKOVIC-SRB-MNG-PEOPLE
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Podgorica - Prvi del »največje srbske poroke vseh časov«, kot so jo označili tamkajšnji mediji, je vendarle pod streho. Prvi teniški lopar sveta Novak Đoković je namreč na civilnem obredu v posebej pripravljeni marmorni kupoli v parku Miločer na Svetem Stefanu v Črni gori pred 150 svati obljubil večno zvestobo svoji dolgoletni izbranki Jeleni Ristić. Ljubezen je bila močnejša od vremenskih nevšečnosti, mladoporočenca sta namreč kljubovala tudi deževnim pošiljkam, ki niso mogle zmotiti veselega dogodka, ki je trajal zgolj pol ure. Zvezdniški parček je poročno slavje pred luksuznim Centrom dobrega počutja na Kraljičini plaži, ki so ga pripravljali več kot dva meseca, stalo približno pol milijona evrov, cerkveni pečat v zelo ozkem družinskem krogu (povabljenih je le 15 ljudi) pa bo zakon dobil jutri po koncu pravoslavnega postnega obdobja.

Med udeleženci veličastnega slavja so bila številna znana teniška imena, med njimi Marija Šarapova, Boris Becker, Ana Ivanović, Viktor Troicki, Jelena Janković in Andy Murray, za katerega se je celo špekuliralo, da bo Noletova poročna priča, kar pa se ni zgodilo. Srbski as je namreč izbral nogometnega prijatelja Nevena Markovića, člana švicarskega Servetta. Svate sta zabavala priljubljeni pevec Željko Samardžić in harmonikarski orkester Miše Mijatovića, se je pa izjalovila Jelenina želja, da bi pred mikrofon stopila tudi italijanska zvezda Laura Pausini, saj je ta postavila nesprejemljive finančne pogoje - menda je zahtevala več kot dvesto evrskih tisočakov. Denar, ki ga bosta novopečena zakonca iztržila od prodaje poročnih fotografij medijem, bo Đoković daroval v dobrodelne namene.

Za varnost je na dogodku poskrbela črnogorska policija, ki je svate čuvala z vodnih skuterjev, vsi udeleženci pa so morali oddati fotoaparate in mobilnike, da ne bi kdo prezgodaj v javnost posredoval fotografij s poroke. Novak je bil sicer med slavjem oblečen v klasičen smoking, medtem ko je Jelena, ki ni mogla v celoti skriti zaobljenega nosečniškega trebuščka, poskrbela za hollywoodski priokus s poročno obleko Vere Wang.