Pärsonova pričakuje otroka ... s partnerko

Ena najuspešnejših alpskih smučark v zgodovini, Švedinja Anja Pärson je razkrila, da je homoseksualka.

ned, 24.06.2012, 17:54

Stockholm - Švedska smučarska legenda Anja Pärson, ki se je upokojila s koncem minule sezone, je v pogovoru za eno od švedskih radijskih postaj razkrila, da je lezbijka, da že nekaj let živi s partnerko Filippo in da z njo pričakuje otroka.

O njeni istospolni usmerjenosti se je v smučarskih krogih šušljalo že dolgo časa, nekdanja serijska zmagovalka tekem svetovnega pokala ter večkratna svetovna in olimpijska prvakinja pa je to zdaj priznala tudi javnosti. »Sita sem igric in pretvarjanja, da nisem to, kar sem. Moram povedati resnico, to dolgujem sebi in Filippi,« je povedala 31-letna Švedinja.

»Govorice se lahko zdaj končajo,« je dejala v skoraj 90 minutni radijski oddaji. Poslušalcem je še povedala, da si nikdar ni mislila, da se bo zaljubila v žensko, toda ko je srečala danes 39-letno Filippo leta 2005, se je njuno prijateljstvo razvilo v globlja čustva. »Tega nikoli nisem načrtovala. Ne bi si mislila, da bi mi lahko srce tako močno bilo za dekle. Noro sem se zaljubila,« je razkrila zmagovalka 42 tekem svetovnega pokala.

Presenečenj pa v oddaji še ni bilo konec. Priznala je, da je novinarjem ob svojem slovesu v Schladmingu lagala, da ne ve, kaj bo počela v prihodnosti. »Skoraj devet mesecev že vem, kaj bom počela v prihodnosti. Postala bom mati,« je še povedala.

Pärsonova je med najboljšimi alpskimi smučarkami debitirala leta 1998, ko je kot 17-letnica dosegla prvo zmago. Sledilo jih je še 41, osvojila je tudi 19 kolajn na svetovnih prvenstvih, šest olimpijskih in dva velika kristalna globusa.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se