Šarapova največja zaslužkarica v zadnjem letu

Med deseterico športnic na lestvici Forbes, ki so v zadnjem letu največ zaslužile, je kar sedem teniških igralk.

Objavljeno
06. avgust 2013 19.33
reut*Sarapova
M. F., šport
M. F., šport

Pariz - Ruska teniška zvezdnica Marija Šarapova je od lanskega do letošnjega junija zaslužila 29 milijonov ameriških dolarjev. Skupaj s svojimi tekmicami so zasedle na Forbsovem seznamu največjih zaslužkaric prva štiri mesta.

Za njo so se uvrstile Američanka Serena Williams (20,5 milijonov dolarjev), Kitajka Li Na (18,2 milijonov dolarjev) in Belorusinja Viktorija Azarenka (15,7 milijonov dolarjev). Edine športnice, ki ne prihajajo iz belega športa, a so svoj prostor prav tako našle med deseterico, so ameriška voznica v Nascarju Danica Patrick, zasidrala se je na 5. mestu (15 milijonov dolarjev), sledi ji korejska umetnostna drsalka Kim Yuna (14 milijonov dolarjev), ameriška golfistka Paula Creamer pa zaseda 10. mesto (5,5 milijonov dolarjev). Na lestvici so še druge teniške igralke; sedma je Caroline Wozniacki (13,6 milijonov dolarjev), osma Agnieszka Radwanska (7,4 milijonov dolarjev) in deveta Ana Ivanović (7 milijonov dolarjev).

Pri Forbsu so opozorili na velik razkorak med zaslužki športnikov in športnic: prvi golfist sveta Tiger Woods je v 12 mesecih med lanskim in letošnjim junijem zaslužil kar 78 milijonov dolarjev.