Schumijeva hči svetovna prvakinja v western jahanju

Njen nastop v švicarskem Givrinsu so si ogledali tudi mati Corinna, brat Mick in dedek po Michaelovi strani Rolf.

Objavljeno
15. avgust 2017 09.55
J. P.
J. P.

Ljubljana - Medtem ko nekdanji serijski svetovni prvak v formuli 1 Michael Schumacher v strogi zasebnosti okreva po tragični smučarski nesreči izpred debelih treh let in pol, pa njegova otroka uspešno korakata v svet športa. Komaj polnoletni sin Mick kot dirkač sledi očetovim stopinjam, 20-letna hči Gina pa si je izziv našla drugje - v western jahanju. Pred dnevi se je namreč v Švici okitila z naslovom svetovne prvakinje v zahtevni disciplini reining pod okriljem FEI.

V množici kakih 1400 gledalcev na vsakoletnem tekmovanju, ki ga je letos gostil švicarski Givrins, so bili tudi mati Corinna, brat Mick in dedek Rolf Schumacher, Michaelov oče, navdušeni nad Gininim osupljivim programom. Dekle ima sicer odlične razmere za trening, za kar je poskrbela njena mati, ki je lastnica zasebnega lanča CS Ranch, ki meri kar 95 x 50 metrov.

»Schumijevega« sina Micka pa so fotografi ujeli med testiranji dirkalnika benetton ford, ki ga je njegov sloviti oče krmaril leta 1994, ko je postal svetovni prvak. Takoj so se pojavili namigi, da bo obetavni dirkač na preizkušnji za veliko nagrado Belgije v Spaju sodeloval pri počastitvi obletnice, 25-letnice prve Michaelove zmage, ki jo je 30. avgusta leta 1992 zabeležil ravno na belgijski stezi, na kateri je leto prej tudi začel trofejno kariero.