Shakira: Nogomet je inteligenten šport z veliko strategije

Dekle Barceloninega zvezdnika Piqueja in pop zvezdnica Shakira je v intervjuju za FIFA spregovorila o nogometnem svetu.

Objavljeno
05. marec 2012 18.17
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Ljubljana - Ena največjih pop zvezdic Shakira je v intervjuju za Mednarodno nogometno zvezo (FIFA) spregovorila o partnerju Gerardu Piqueju kot tudi svojemu doživljanju nogometa, ki je v zadnjih letih postal ena od prioritet v njenem življenju.

35-letna Kolumbijka je bila sicer že pred svojo zvezo z branilcem Barcelone preko različnih dobrodelnih organizacij povezana z nogometnim svetom, nenavsezadnje je ustvarila tudi himno za svetovno prvenstvo v Južni Afriki (Waka-waka), ki je bila med ljubitelji nogometa zelo dobro sprejeta.

»SP pred dvema letoma mi je na nek način odprlo oči. Tam sem spoznala kakšen vpliv ima nogomet na življenje več milijonov ljudi ter tudi na sanje otrok. Sedaj je nogomet postal tudi najbolj pomembna stvar v mojem stanovanju, imam občutek, da me zasleduje in mu ne morem pobegniti,« je v smehu dejala v Baranquilli rojena Kolumbijka, ki se je z glasbo začela ukvarjati že pri svojih 12. letih.

Nogomet velja za enega najbolj priljubljenih športov na svetu, izjema ni niti njena rodna Kolumbija. »Bratje so ljubitelji nogometa, toda oče ga nikdar ni spremljal, saj je imel vedno raje knjigo. Toda, ko sem se začela dobivati s Piquejem se je vse spremenilo, saj je tudi očeta pritegnila ta igra, mislim, da sedaj celo ve kaj pomeni prepovedani položaj. Ko začneš nogomet spremljati bolj podrobno, dojameš, da ni pomembna samo fizična pripravljenost in tekanje za žogo, saj je to inteligenten šport z veliko strategije,« je svoje ugotovitve zaupala priljubljena pop zvezdnica.

Na vprašanje, ali se je že kdaj tudi sama poizkusila v igranju nogometa, je Shakira odvrnila: »Gerard mi je nekajkrat poizkusil podati žogo, toda ne morem reči, da mi je šlo dobro od nog. Precej bolje mi gre petje, ki očitno navdušuje tudi moje oboževalce.«