Slovesni začetek londonskih OI 2012 v ritmih Underworld

Britanski elektronski duo bo po filmu Trainspotting spet sodeloval z režiserjem Dannyjem Boylom.

Objavljeno
09. december 2011 05.26
Posodobljeno
09. december 2011 05.26
R. T., Delo.si
R. T., Delo.si
London - Slovesni začetek poletnih olimpijskih iger 2012 v Londonu bo zaznamovala glasba britanskega elektronskega dua Underworld, ki ga sestavljata pevec Karl Hyde in klaviaturist Rick Smith, so sporočili organizatorji. Underworld bosta tako ponovno sodelovala z Dannyjem Boylom, ki je bil izbran za režiserja slovesnosti.

Uspešnico Underworld Born Slippy je Boyle leta 1996 vključil v svoj kultni film Trainspotting. Prav tako sta Hyde in Smith prispevala glasbo za Boylova filma Odštekano življenje (1997) in Obala (2000), v katerem je nastopil Leonardo DiCaprio.

Underworld bosta za triurno otvoritveno slovesnost OI v Londonu, ki bo 27. julija 2012 na Olimpijskem stadionu v londonskem predelu Stratford, pripravila vso glasbo. »Želiva, da ljudje poleg vizualnega ohranijo tudi glasbeni spomin na šov,« je dejal Hyde.

Organizatorji imajo za pripravo otvoritvene in zaključne slovesnosti poletnih OI, ki si jih bo po pričakovanjih ogledalo štiri milijarde televizijskih gledalcev po vsem svetu, na razpolago 94 milijonov evrov, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.