SP v nogometu: ob zaključku tekmovanja posebna interpretacija himne

Carlos Santana, Wyclef Jean, Alexandre Pires in DJ Avicii bodo pred zaključno slovesnostjo SP zaigrali uradno himno tekmovanja.

Objavljeno
28. marec 2014 19.12
BRAZIL-WORLDCUP/
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Rio de Janeiro - Uradno himno svetovnega prvenstva v nogometu, ki bo luč sveta ugledala konec aprila, bodo na zaključni slovesnosti pred finalnim dvobojem interpretirali štirje glasbeniki: mehiški kitarist Carlos Santana, haitijski raper Wyclef Jean, brazilski pevec Alexandre Pires in švedski DJ Avicii, so danes sporočili z Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Izbrani glasbeniki bodo uradno himno prvenstva, ki se glasi Dar um Jeito oziroma Našli bomo pot, zapeli 13. julija na štadionu Maracana, prizorišču finalne tekme.

»V čast mi je sodelovati na nogometnem mundialu in vesel sem, da je Fifa izbrala pesem 'Našli bomo pot' za uradno himno prvenstva. Skupaj z brati Wyclefom, Aviciijem in Alexandrom Piresom se veselimo, da jo bomo predstavili julija v Rio de Janeiru in prenesli sporočilo svetlobe in upanja,« je dejal Carlos Santana.

Uradna himna se je tako pridružila uradni pesmi prvenstva, ki jo bodo skupaj izvajali ameriška pevka Jennifer Lopez, njen rojak in raper Pitbull ter brazilska pevka Claudia Leitte, naslov pesmi pa je Mi smo eno. Generalni sekretar Fife Jerome Valcke upa, da bo uradna pesem letošnjega mundiala na južnoameriških tleh ponovila priljubljenost uradne pesmi svetovnega prvenstva pred štirimi leti v Južnoafriški republiki Waka Waka, ki jo je - v sodelovanju z domačo skupino Freshlyground - zapela Shakira, znana kolumbijska pevka in dekle španskega nogometnega reprezentanta Gerarda Piqueja.