Stoll se je izognil zaporni kazni

Hokejist Los Angelesa Jarret Stoll je priznal posedovanje kokaina in za kazen dobil 32 ur javnega dela.

Objavljeno
26. junij 2015 11.45
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Los Angeles - Hokejist severnoameriškega moštva Los Angeles Kings Jarret Stoll si lahko oddahne. Potem ko mu je zaradi posedovanja kokaina grozila celo zaporna kazen, jo je odnesel z zgolj 32 urami javnega dela.

33-letni Stoll se je v težavah znašel 17. aprila letos. S soigralci se je v hotelu MGM udeležil klubske slovesnosti, ko so pri njem našli 3,3 grama kokaina.

Kanadski napadalec je priznal posedovanje kokaina, zato mu je sodnik znižal kazen in mu namesto zaporne kazni dodelil javno delo. Stoll bo to opravil v Vojski odrešitve, krščanskemu združenju, organiziranem po vojaških načelih, pripravil pa bo še hokejski kamp za mlade in socialno ogrožene igralce.

»Zdaj, ko je primer zaključen, si bom prizadeval, da izpolnim vse svoje obveznosti do sodišča. Hvaležen sem, da bom v okviru kazni lahko svetoval otrokom in z njimi delil pozitivne življenjske izkušnje. Še naprej bo moja pozornost posvečena hokeju in komaj čakam, da se naslednjo sezono vrnem na led,« je povedal Stoll.

Kanadčanu, ki za Kralje igra od leta 2008 in je z njimi osvojil dva Stanleyjeva pokala, bo julija potekla pogodba in bo postal prost igralec.