Terryjeva otroka bosta navijala za Messija, Gomezov oče za Real

V polfinalnem obračunu lige prvakov med Chelseajem in Barcelono, John Terry ne bo mogel računati na podporo svojih otrok.

Objavljeno
06. april 2012 14.02
Posodobljeno
06. april 2012 14.51
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
London - Ob polfinalnih tekmah nogometne lige prvakov med Chelseajem in Barcelono, bo v družini razkol, se šali kapetan londonskega kluba John Terry. Njegova 5-letna otroka, dvojčka Georgie in Summer Rose, sta menda velika oboževalca nogometaša Barcelone Lionela Messija.

Hitronogi Argentinec je menda njun velik idol in kot pravi Terry, jih bo doma pošteno poslušal, če se bo na tekmi preveč znesel nad njim. »Otroka ga obožujeta. Oba nosita dresa z njegovim imenom,« je povedal.

Terry je sicer pred tekmama z Barcelono močno motiviran, četudi imajo nogometaši Chelseaja večinoma grenke spomine na zadnje srečanje z ekipo Pepa Guardiole. Katalonci so jih leta 2009 premagali prav v polfinalu lige prvakov.

»Dober občutek je, ko pogledaš nazaj in ugotoviš, da si se preizkušal proti najboljšim. Messi je zame najboljši nogometaš vseh časov. Ni le odličen športnik, temveč čudovita oseba. Ima vse, kar potrebuje nogometaš, pravi čudež,« Terry ni skoparil s pohvalami na račun zvezdnika Barcelone.

Vseeno se zaveda, da bo njihova naloga proti branilcem naslova še kako težka. »Vemo, da bo težko, gre za dobro ekipo, z odličnimi posamezniki. Toda tudi naše moštvo ni slabo, v zadnjih treh mesecih smo dokazali, da lahko premagamo kogarkoli. Nismo še končali,« je še zatrdil prvi nogometaš Chelseaja.

Gomezov oče za španske klube

V podobni zagati so se znašli tudi v družini nogometaša Bayerna Maria Gomeza. Njegov oče je namreč zaprisežen navijač Real Madrida, s katerim se bo bavarski klub srečal v drugem polfinalu lige prvakov.

Jose Gomez namreč prihaja iz Granade in že ves čas simpatizira s španskim nogometom. »Vsa čast Mariu za njegove dosežke. Zaradi njega seveda navijam za Bayern, toda v polfinalu bom navijač Reala. Gre vendarle za španski klub,« je dejal oče najboljšega strelca v tej sezoni nemškega prvenstva (23 golov).