Tina in Muri v sedmih smučarskih nebesih

V Kranju so predstavili dokumentarni smučarski film 7toHEAVEN, pri katerem je s Sandijem Murovcem sodelovala tudi Tina Maze.

Objavljeno
25. november 2016 23.23
Maze, Murovec
Š. Ro.
Š. Ro.

Kranj - Slovenska smučarska šampionka Tina Maze je znova zasijala na belih strminah. Žal le na velikih platnih, v dokumentarnem filmu 7toHEAVE, ki sta ga posnela skupaj s slovenskim smučarskim demonstratorjem Sandijem Murovcem in ga javnosti tudi danes predstavila na premieri v Kranju.

Tina in »Muri« sta pravzaprav osnela nadaljevanje filmske zgodbe o vadbi sodobne tehnike alpskega smučanja Na kanto!, ki sta ga predstavila pred tremi let. Gre za tehnično-športni film, v katerem sta izpostavila sedem tehničnih podrobnosti vrhunskega alpskega smučanja, ki po njunem prepričanju predstavljajo ključ do vrhunske izvedbe slehernega zavoja. Poimenovala sta jih kar aksiomi smučanja.

»Nisem dolgo razmišljala, ko mi je Muri predstavil to zamisel. Cenim ga kot umetnika, šport in smučanje sta neke vrste umetnost, Muri to kaže skozi smučanje, arhitekturo, glasbo. Vedno me je navduševal. Mislila sem si, da če grem v ta projekt, je Muri tisti pravi, s katerim bi to rada naredila. Po drugi strani pa sem vedela, da se moja športna pot končuje, zato je zame in za mojo ekipo nekaj posebnega in čustvenega končati jo v takšni obliki,« je pred premiero dejala Mazejeva. »Kamera res ni bila moja najboljša prijateljica, a ker živimo v času tehnologije, mi drugega ne preostane. Biti pred kamero mi ne predstavlja več nekega tabuja, ki je bil v mojih začetkih precejšen, v vseh teh letih sem se navadila in sem dovolj sproščena, da nimam več težav govoriti pred kamero. Ker je film gibanje, je bilo težje najti prave popolne linije. Veliko smo se trudili, da je bila stvar na pogled dobra, zato smo ponavljali kadre. Ker ne treniram toliko kot prej, mi je manjkal pravi občutek, a sem zelo hitro 'prišla not',« je še priznala Mazejeva.

Poseben gost filma, ta je dolg 45 minut, je bil Andrea Massi, vodja ekipe, s katero je Mazejeva dosegla največje uspehe. Z njo je med kariero sodeloval tudi že Muri, kot zunanji član je bil zadolžen za iskanje rezerv v smučarski tehniki slovenske šampionke.