Tina Maze blestela na Giru

Slovenska smučarka Tina Maze je med treningom na Stelviu kot gostja v televizijski oddaji pospremila tudi etapo Gira d'Italia.

Objavljeno
28. maj 2012 16.03
Š. R.
Š. R.

Ljubljana - Tina Maze je bila po najtežji etapi na Giru d'Italia na prelazu Stelvio, kjer sicer ta čas trenira, gostja oddaje »Processo alla tappa«, v kateri sicer z udeleženci kolesarske dirke in gosti komentirajo vsakodnevne dogodke v karavani.

Gostili so jo skupaj z največjo italijansko smučarko vseh časov Deborah Compagnoni. Tino so predstavili kot naslednico »campionesse« v svetovnem smučanju, predvsem pa kot eno najlepših športnic sveta. Za italijanske novinarje (večina kolesarskih spremlja tudi alpsko smučanje) je kombinacija lepote (najlepše oči svetovnega pokala), moči in uspehov, posebej pa so poudarili tekoče znanje treh tujih jezikov - angleščine, nemščine in seveda italijanščine.

Tudi Deborah ima Tino za svojo naslednico. »Tehnično zelo podobno smuča, je pa telesno precej močnejša,« je pohvalila Mazejevo 41-letna Compagnonijeva, sicer mati treh otrok (poročena je z Alessandrom Benettonom). Tina ji je podarila kapo ekipe aMaze in ji povedala, da je kot otrok imela v svojem dnevniku njeno sliko. Sicer pa je letos veliko kolesarila. Tudi na nekaterih manj zahtevnih vzponih, na katerih je potekal Giro.