Tina Maze (ponovno) na znamki

Pošta Slovenije bo jutri izdala sklop priložnostnih znamk, na eni od njih bo upodobljena smučarska šampionka Tina Maze.

Objavljeno
29. maj 2014 14.40
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
Ljubljana − Ni veliko Slovencev, ki bi jih doletela čast biti upodobljeni na poštni znamki. Dvakratna olimpijska šampionka, smučarska zvezdnica Tina Maze, si jo je nedvomno zaslužila. Jutri bo namreč Pošta Slovenije izdala sklop priložnostnih znamk in na eni izmed njih bo tudi podoba 31-letne Korošice, dogodek pa bodo s slovesnostjo pospremili ob 11. uri v Kulturnem domu v Črni.

Olimpijske znamke z motivi vrhunskih slovenskih športnikov, ki so osvajali olimpijska odličja, so − tako Pošta Slovenije − že stalnica, so pa tudi med najbolj iskanimi in zaželenimi med filatelisti in priložnostnimi zbiratelji znamk.

Prvi znamki, posvečeni zlatim slovenskim olimpijcem, sta izšli ob prelomu tisočletja, krasijo pa ju strelec Rajmond Debevec ter veslača Iztok Čop in Luka Špik. Leta 2008 se je na znamki znašel atlet Primož Kozmus, štiri leta pozneje pa še judoistka Urška Žolnir. Dvakrat so pri Pošti Slovenije naredili izjemo in upodobili športnici, ki na olimpijskih igrah sicer nista bili zlati: Petro Majdič in Tino Maze, ki ji tako jutri pripada že druga znamka.

Tokratno je oblikoval Edi Berk na podlagi fotografije Delovega fotografa Mateja Družnika.