V Gabonu že izginila Messijeva kamna

Lionel Messi je pretekli teden v Gabonu položil temeljne kamne za štadion afriškega prvenstva, dva pa sta že izginila.

Objavljeno
25. julij 2015 12.31
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Libreville - Iz Gabona prihaja novica, da sta izginila temeljna kamna za novi nogometni štadion v Port-Gentilu, ki ju je v preteklem tednu skupaj s predsednikom Gabona Alijem Bongom Ondimbo položil argentinski zvezdnik Lionel Messi.

Napadalec Barcelone je v Gabon pripotoval zaradi posebne priložnosti, saj so oblasti začele polagati temeljne kamne za štadione, ki bodo leta 2017 gostili tekme afriškega prvenstva. Pri tem jim je pomagal tudi Messi in na kamnih pustih odtise svojih rok, dva izmed teh kamnov pa sta že izginila.

»Kje so ... odtisi Lionela Messija?« so se po tatvini spraševali v časniku L'Union. Čeprav so takoj oblasti začele preiskavo, pa zaenkrat ni niti ene sledi od storilcih tatvine.

V Gabonu zanikali, da so plačali za obisk Messija

Obisk Lionela Messija je na družbenih omrežjih sprožil kar nekaj polemik, saj so se ljudje spraševali o stroških, ki so jih v Gabonu morali plačati za Argentinčev obisk z nafto bogate države, v kateri pa več kot polovica prebivalstva živi pod pragom revščine.

Francoska revija France Football je poskrbela za nekaj kontroverznosti, saj je navedla, da je Messi za obisk Gabona prejel kar 3,5 milijona evrov, kar pa so gabonske oblasti odločno zanikale.