Zlatan odprl denarnico za nastop na mundialu

S pomočjo Zlatana Ibrahimovića bo švedska reprezentanca nogometašev s posebnimi potrebami odšla na SP.

Objavljeno
12. avgust 2014 14.30
FBL-EUR-C1-PSG-LEVERKUSEN
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Stockholm − Slavni in premožni svetovni nogometni zvezdniki vse pogosteje presenečajo s svojo dobrodelnostjo. Med drugim se je že večkrat izkazal švedski napadalec Zlatan Ibrahimović, ki je tokrat rojake navdušil s posebno gesto.

Potem ko se sam s svojimi reprezentančnimi kolegi ni uvrstil na svetovno prvenstvo v Braziliji, je to željo uresničil švedski reprezentanci nogometašev s posebnimi potrebami. Nastop na svetovnem nogometnem prvenstvu INSA, ki bo prav tako v Braziliji, je bil namreč negotov, saj zanj niso imeli dovolj finančnih sredstev. Zato so bolj znane švedske nogometaše prosili, naj jim podarijo drese in opremo, da bi na dražbi zbirali denar.

Ko so za rokav pocukali Ibrahimovića, je bila menda težava hitro rešena. »Ko sem poklical Zlatana in ga prosil, ali nam lahko podari dres, je dejal: 'Kaj pa si boste pomagali z njim? Koliko potrebujete?' Ko sem mu povedal za vsoto 350.000 švedskih kron, je le vprašal za številko računa in nanj položil denar,« je povedal trener ekipe Stefan Jonsson. »To je neverjetno, fantastično, še zdaj komaj verjamem. Zlatan nam je uresničil sanje.«

»Nogomet naj igrajo vsi, ne glede na spol, raso in sposobnosti. Ko se nam ni uspelo uvrstiti na mundial, sem bil zelo razočaran, a ko sem slišal za to ekipo, sem dejal, da bom poskušal narediti vse, da doživi to lepo izkušnjo,« je v odzivu povedal zvezdnik moštva PSG in še dejal, da ni pomišljal in nemudoma daroval nekaj več kot 38.000 evrov.