Ameriška hokejistka nova predsednica odbora športnikov pri MOK

Po nemški sabljačici Claudii Bokel, ki ji je potekel osemletni mandat, je funkcijo prevzela 36-letna Angela Ruggiero.

Objavljeno
01. avgust 2016 21.06
FILES-SWITZERLAND-OLY-2016-DOPING-RUSSIA
J. P.
J. P.

Rio de Janeiro - Mednarodni olimpijski komite (MOK) je na zasedanju v Riu za novo predsednico odbora športnikov pri MOK imenoval ameriško hokejistko na ledu Angelo Ruggiero. Izkušena 36-letnica, štirikratna svetovna prvakinja in olimpijska zmagovalka iz Nagana 1998, je na tem položaju zamenjala nemško sabljačico Claudio Bokel, ki funkcijo izpušča iz rok po osmih letih.

»Naš odbor ima pomembno vlogo. Poskrbela bom, da se naš glas ne bo zgolj slišal, temveč bo tudi učinkovit in bomo z njim spodbudili tudi športnike po svetu k podobnemu odnosu,« je ob nastopu funkcije poudarila ameriška branilka, ki je na olimpijskih igrah nastopila štirikrat in se vselej z njih vrnila tudi z odličjem okrog vratu.

Med igrami v Riu bodo športniki izvolili še nekaj članov odbora, saj se Bokelovi, ruskemu plavalcu Aleksandru Popovu, južnokorejskemu tekvondoistu Dae-sung Moonu in kubanski odbojkarici Yumilki Ruiz Luaces izteka osemletni mandat. Podpredsednik odbora je postal nekdanji francoski kanuist Tony Estanguet.