Ameriško srebró tudi z rahlim slovenskim pridihom

Eden od treh srebrnih ameriških lokostrelcev z ukrivljenim lokom, Brady Ellison, je mož slovenske lokostrelke Toje Černe.

Objavljeno
07. avgust 2016 04.10
Brady in Toja
Janez Porenta
Janez Porenta

Rio de Janeiro - Ko je odlična slovenska lokostrelka s sestavljenim lokom Toja Černe konec aprila oddala srce in obljubila večno zvestobo uspešnemu in trofejnemu ameriškemu tekmovalcu Bradyju Ellisonu, je zgolj v sanjah lahko upala, da bo nekaj mesecev pozneje tudi uradno soproga dobitnika olimpijskega srebra. Pa se je zgodilo! Njen 27-letni mož, pred tremi leti tudi že moštveni svetovni prvak v Beleku, je bil namreč eden od trojice Američanov, ki so včeraj na ekipni tekmi v ukrivljenem loku napredovali vse do finala, šele tam pa premoč priznali Južni Koreji, ki je bila boljša s 6:0.

»Odličen finalni dvoboj in srebro Američanov, na katerega sem izjemno ponosna. Drugo zaporedno olimpijsko srebro - ne more se prav veliko ljudi pohvaliti s tem,« je rahlo evforično uspeh srčnega izbranca, ob katerem sta pod ameriško zastavo nastopala še Zach Garrett (pred štirimi leti je bil v Londonu namesto njega v zasedbi Jacob Wukie) in Jake Kaminski, komentirala onkraj »luže« živeča Vikrčanka, ki je pred mesecem dni dopolnila 23 let. Bron so osvojili Avstralci.