Bacha zaradi pogreba nemškega predsednika ne bo na odprtju

Mednarodni olimpijski komite (MOK) bo na otvoritveni svečanosti paraolimpijskih iger v Riu zastopal Sam Ramsamy.

Objavljeno
06. september 2016 20.31
afp OLY-2016-RIO-BACH
J. P.
J. P.

Rio de Janeiro - Predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK) Thomasa Bacha ne bo na jutrišnjem slavnostnem odprtju paraolimpijskih iger v Riu, vendar pa bo odsoten z razlogom, saj se bo udeležil državnega pogreba nekdanjega nemškega predsednika Walterja Scheela. Kot so sporočili iz MOK, bo krovno olimpijsko organizacijo na otvoritveni svečanosti uradno zastopal predstavnik za šport invalidov, Južnoafričan Sam Ramsamy.

Mednarodni paraolimpijski komite (IPC) pa je danes sporočil, da bodo zimske paraolimpijske igre leta 2022 v Pekingu prvič gostile novo panogo. Športniki invalidi se bodo tedaj preizkusili tudi v bobu, ki se bo pridružil že doslej uveljavljenim alpskemu smučanju, biatlonu, prirejenemu hokeju, smučarskemu teku, deskanju na snegu in kerlingu na invalidskih vozičkih.

»Vselej stremimo k možnostim osvežitve (para)olimpijskega programa in povečanja števila panog in disciplin na zimskih igrah,« je poudaril predsednik IPC Phillip Craven. Krstno izvedbo tekme svetovnega pokala v parabobu so sicer izvedli šele v minuli sezoni.