Danes na OI: po Janežiču še Renner

Na OI v Riu je na sporedu že osmi tekmovalni dan. Na račun bodo prišli slovenski rokometni navdušenci.

Objavljeno
13. avgust 2016 09.37
OLYMPICS-RIO-ATHLETICS-M-400M
Š. Ro.
Š. Ro.

Osmi tekmovalni dan na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru bodo v ospredje znova stopili rokometaši. Tokrat za njihovo predstavo ne bo treba bedeti dolgo v noč, z Nemčijo se bodo varovanci selektorja Veselina Vujovića, ki so si že zagotovili nastop v četrtfinalu, udarili že popoldne, ob 14.30.

Potem ko si je z dobrimnastopom v kvalifikacijah priboil nastop v polfinalu, se bo na štart teka na 400 m znova postavil atlet Luka Janežič. V polfinalu bo tekel v drugi skupini ob 1.30. V finale vodijo prvi dve mesti v treh skupinah in še dva najhitrejša časa.

V kvalifikacijah skoka s palico pa bo ob 1.20 v noči na nedeljo nastopil Robert Renner, dobitnik bronaste kolajne na letošenjem EP.

Po dnevu premora pa boje za vrh v razredu finn nadaljuje jadralec Vasilij Žbogar. Po treh regatah je na skupnem drugem mestu.

Končne odločitve: 21

Za bron se bodo borili teniški igralci v mešanih parih, moški, ženske in ženske dvojice, dekleta bodo posamično zaigrala tudi v finalu. Plavalni finali bodo postregli s 50 m prosto in 4 x 100 mešano za ženske ter 1500 m in 4 x 100 m mešano za moške. Na velodromu bo finale ekipnega zasledovanja za ženske in njihov keirin. V atletiki bo finale diska, daljine in 10.000 metrov za moške ter 100 metrov za ženske, sledi tudi sedmeroboj. Sabljačice se bodo za kolajne pomerile s sabljo, v veslanju pa bo na sporedu moški ter ženski enojec in osmerec. V gimnastiki bodo moški nastopili na prožni ponjavi, dvigalci uteži bodo nastopili v kategoriji do 94 kg. Strelce čakata disciplini skeet za moške in hitrostrelna pištola 25 m za moške.