Del Potro pred dvobojem z Đokovićem ujet v dvigalu

Teniške dvoboje v Riu so zaznamovale težke razmere in močan veter. Serena Williams in Andy Murray že v 2. kolu.

Objavljeno
08. avgust 2016 01.00
OLYMPICS-RIO/TENNIS
Š. Ro.
Š. Ro.

Rio de Janeiro - Uvodne dvoboje olimpijskega teniškega turnirja je danes zaznamoval močan veter. Vseeno sta brez večjih težav v 2. kolo napredovala branilca zlate kolajne iz Londona. Američanka Serena Williams je s 6:4 in 6:2 premagala Avstralko Dario Gavrilovo. V nadaljevanju jo čaka Francozinja Alize Cornet. Slednja ji sicer nikakor ne ustreza, saj jo je leta 2014 premagala kar trikrat, tudi v Wimbledonu.

Druga nosilka Nemka Angelique Kerber se je v drugem nizu reševala po zaostanku z 2:5 proti Kolumbijki Mariani Duque-Marino, ki jo je naposled premagala s 6:3 in 7:5. Njena naslednja tekmica je Kanadčanka Eugenie Bouchard. »Ko sem dopoldne trenirala, je bilo 35 stopinj, toda prišel je veter in nenadoma se je ohladilo.«

Škot Andy Murray se je v prvem dvoboju pomeril s Srbom Viktorjem Troickim in ga premagal še osmič v osmih srečanjh, tokrat s 6:3 in 6:2. Zdaj ga čaka Argentinec Juan Monaco, ki sicer velja za enega njegovih najboljših prijateljev v karavani. »Bil sem nekoliko nervozen, saj že dolgo nisem igral na trdi podlagi, tudi razmere niso bile enostavne,« je povedal 29-letni zvezdnik in bil zadovoljen s svojim začetkom.

Poslovil se je že Nemec Dustin Brown, ki je moral po padcu zaradi poškodbe gležnja predati dvoboj domačinu Thomazu Belluciju. Brown je sicer dobil prvi niz s 6:4, v drugem pa zaostajal s 4:5 in iz igrišča odšel v bolnišnico. Brazilec je bil kljub napredovanju nezadovoljen. »Nemogoče je bilo igrati, ne razumem, zakaj so nas sploh poslali na igrišče. Še nikoli nisem igral v takih razmerah. Veter je bil močan in igra je bila grda, saj sploh nisi mogel tvegati.«

Odlično je turnir začel tudi Španec Rafael Nadal. Nosilec španske zastave na otvoritivi se je vrnil po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe zapestja in s 6:2 in 6:1 premagal Argentinca Federica Delbonisa.

Glavni obračun bosta odigrala prvi nosilec Srb Novak Đoković in argentinski zvezdnik Juan Martin del Potro. Za slednjega se dan ni začel najbolje, saj je bil kar 40 minut ujet v dvigalu. rešili so ga rojaki iz argentinske reprezentance.

Tenis, 1. kolo:

Moški:

Thomaz Bellucci (Bra) - Dustin Brown (Nem) 4:6, 5:4 - predaja;

Andy Murray (VBr/2) - Viktor Troicki (Srb) 6:3, 6:2;

David Ferrer (Špa/7) - Denis Istomin (Uzb) 6:2, 6:1;

Roberto Bautista Agut (Špa/10) - Andrej Kuznjecov (Rus) 6:7 (7), 6:2 - predaja;

Gilles Muller (Luk) - Jerzy Janowicz (Pol) 5:7, 6:1, 7:6 (10);

Rogerio Dutra da Silva (Bra) - Thomas Fabbiano (Ita) 7:6 (4), 6:1;

Joao Sousa (Por) - Robin Haase (Niz) 6:1, 7:5;

Fabio Fognini (Ita) - Victor Estrella Burgos (Dom) 2:6, 7:6 (4), 6:0;

Ženske:

Angelique Kerber (Nem/2) - Mariana Duque-Marino (Kol) 6:3, 7:5;

Serena Williams (ZDA/1) - Darja Gavrilova (Avs) 6:4, 6:2;

Svetlana Kuznjecova (Rus/8) - Qiang Wang (Kit) 6:1, 4:6, 6:0;

Petra Kvitova (Češ/11) - Timea Babos (Mad) 6:1, 6:2;

Monica Puig (Prt) - Polona Hercog (Slo) 6:3, 6:2;

Caroline Wozniacki (Dan) - Lucie Hradecka (Češ) 6:2, 6:2;

Misaki Doi (Jap) - Jaroslava Švedova (Kaz) 6:3, 6:4.