Ne veter, Hercogovo odpihnila Portoričanka

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je v 1. kolu v Riu izgubila s Portoričanko Monico Puig, s 3:6 in 2.6.

Objavljeno
07. avgust 2016 18.24
OLYMPICS-RIO-TENNIS-M-SINGLES
Š. Ro.
Š. Ro.

Rio de Janeiro - Olimpijski teniški turnir na igriščih Ria je danes začela in tudi že končala edina slovenska predstavnica Polona Hercog. V 1. kolu se je pomerila s Portoričanko Monico Puig, 37. igralko sveta, ki je bila boljša s 6:3 in 6:2.

Hercogova je novico o svoji poti v Rio izvedela tik pred zdajci, ko je po številnih odpovedih dobila vabilo Mednarodne teniške zveze (ITF). Toda danes mora na svoj nastop že nekaj časa čakati. Začetek so namreč prireditelji preložili, saj je močno pihal veter. Ta je prevračal reklamne panoje in tudi začasno odpihnil dvoboj.

Puigovo je doslej Hercogova že dvakrat premagala, toda glede na mesto Portoričanke na svetovni teniški lestvici, se na to ni mogla zanašati. Slovenska igralka je sicer dobro začela in na svoj servis dobila prvo igro brez izgubljene točke. V drugi igri ji je nato tudi že uspel break in vodila z 2:0. Toda njena druga servisna igra je bila popolno nasprotje, Portoričanka, ki se je po slabšem začetku zbrala, ji je v četrti igri že odvzela servis. Še enkrat ji je to uspelo v osmi igri in Puigova je servirala za zmago v prvem nizu, ki ga je tudi dobila s 6:3.

Drugi niz je nato Mariborčanka začela bolje, delala manj napak, a že v tretji igri morala ubraniti dve priložnosti za break. Njena igra je pri izidu 3:2 nato povsem padla, v naslednjih treh igrah namreč sploh ni osvojila točke, v dolgi sedmi igri pa je Portoričanka tudi dokončno strla njen odpor in po treh priložnostih povedla s 5:2. Zanelsjivo je nato še servirala in izkoristila že prvo žogico za končno zmago s 6:3 in 6:2.

Hercogova je priznala, da v Rio res ni prišla najbolje pripravljena: »Kolikor denarja, toliko muzike. Prišla sem z dopusta. Vse je bilo na vrat na nos, a vseeno sem vesela, da sem dobila še eno priložnost na olimpijskih igrah.«

»Lahko bi pokazala nekaj boljšo igro, a pogoji so bili zelo zahtevni in vse skupaj moram pozabiti in se osredotočiti na nadaljevanje sezone. V naslednjih tednih me v pripravi na US Open čaka še veliko dela. Tako je, punce igrajo dobro in na srečo se ne da nikogar dobiti,« je še po tekmi pokomentirala Slovenka, 98. na lestvici WTA.