Nibali z zlomljeno ključnico, Said z dvojnim zlomom leve noge (VIDEO)

Italijanski kolesar je poškodbo utrpel pri padcu 12 km pred ciljem, francoski telovadec pa v kvalifikacijah preskoka.

Objavljeno
07. avgust 2016 03.43
OLYMPICS-RIO-ROAD-M-RACE
J. P.
J. P.

Rio de Janeiro - Bil je med kandidati za olimpijsko zlato in dobro mu je kazalo na cestni dirki s ciljem na sloviti Copacabani, zdaj pa italijanski kolesarski zvezdnik Vincenzo Nibali Rio zapušča praznih rok in z zlomljeno ključnico. Letošnji zmagovalec Gira, ki je v karieri s konkurenco opravil tudi že na preostalih dveh največjih večtedenskih preizkušnjah, je namreč dvanajst kilometrov pred ciljem, pri zadnjem spustu, grdo padel in brez besed na robu cestišča končal sanje o olimpijski kolajni. »Vsaka beseda je bila odveč. Nekaj trenutkov sva se zgolj gledala, molčal je, nisva spregovorila niti besedice. Bil je zelo razočaran,« je pojasnil trener Davide Cassani.

Kratko pa je potegnil tudi francoski telovadec Samir Ait Said, ki je olimpijski nastop končal z dvojnim zlomom leve noge. V kvalifikacijah preskoka je 26-letni športni gimnastičar zelo nesrečno doskočil na blazino in se brž z izrazom hude bolečine na obrazu prijel za nogo. Po nekajminutni zdravniški oskrbi so ga prepeljali v bolnišnico. Said, po rodu Alžirec, že pred štirimi leti v Londonu ni mogel nastopiti zaradi poškodbe kolena, v Riu pa je bil nekdanji evropski prvak in specialist na krogih eden glavnih francoskih kandidatov za odličja.

Med kvalifikacijami na parterju si je križne vezi desnega kolena poškodoval tudi Andreas Toba, kljub temu pa nato nastopil za nemško ekipo na konju z ročaji. »Po poškodbi sem od bolečin jokal kot majhen otrok. Pravzaprav niti ne toliko zaradi bolečine kot razočaranja. Pred konjem z ročaji so me vprašali, ali bi lahko tekmoval. In sem šel, saj je bila moja vaja tam takšna, da sem jo lahko izpeljal rutinsko in s tem pomagal ekipi, ki bi sicer izgubila točke. To so olimpijske igre,« je pojasnil 25-letni Toba.