Peter Kauzer ima srebrno olimpijsko kolajno!

"Hvala vsem, ki so me podpirali. Končno nisem razočaral na olimpijskih igrah. Dolgo sem čakal na ta trenutek."

Objavljeno
10. avgust 2016 19.20
Posodobljeno
10. avgust 2016 19.20
Rio Olympics Canoe Slalom Men
A. V.
A. V.

Rio de Janeiro - Kajakaš Peter Kauzer je uresničil življenjske sanje. V Riu de Janeiru je osvojil olimpijsko odličje! Pristal je na drugem mestu in po dvajsetih letih ponovil dosežek Andraža Vehovarja iz olimpijskih iger v Atlanti.

To je po judoističnem zlatu Tine Trstenjak drugo slovensko odličje na igrah v Braziliji.

"Končno! Dolgo sem čakal na ta trenutek. Bili so vzponi in padci, a zdaj imam olimpijsko kolajno. Lepa je. Škoda edino, ker ni en odtenek lepša. Končno sem dokazal, da lahko osvojim kolajno tudi na olimpijskih igrah," je bil nasmejan Peter Kauzer. "Med podelitvijo kolajn sem užival v trenutku. Zraven mene sta stala dobra prijatelja. Res sem zelo vesel. Hvala vsem, ki so me podpirali. Končno nisem razočaral na olimpijskih igrah."


Kauzer je olimpijsko kolajno napovedoval že v Pekingu leta 2008, a je osvojil le trinajsto mesto. Enako je ravnal pred odhodom v London pred štirimi leti, toda ponovno je bil razočaran in končal na šestem mestu.

V letošnji sezoni ni napovedoval rezultatov, vseskozi prikrival, kaj si želi, a hkrati govoril, da ve, kaj mu v karieri še manjka. In tokrat mu je uspelo. Zakričal je v zrak in se navdušeno povzpel na zmagovalni oder.

Zmago v slalomu na divjih vodah si je priveslal Britanec Joseph Clarke, tretji je bil Čeh Jiri Prskavec.

Kauzer je sicer dobro odpeljal že polfinalno vožnjo. Brez dotika je postavil četrti čas polfinala, kjer je bil najhitrejši Slovak Jakub Grigar.

V finalu ni bilo drugega Slovenca Jureta Megliča, ki sicer nastopa za Azerbajdžan, saj je Meglič izpustil ena vrata in imel še dotik ter bil tako s 14. časom prepočasen za najboljšo deseterico.

PETER KAUZER

- rojen: 8. septembra 1983
- prebivališče: Hrastnik
- poklic: zaposlen v Športni enoti Slovenske vojske
- hobiji: tek na smučeh, kolesarjenje, badminton, smučanje, deskanje na snegu
- klub: BD Steklarna Hrastnik
- trener: Peter Kauzer starejši