Po diskvalifikaciji posadka Mrak-Macarol ostaja peta

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta bili tretji tekmovalni dan kaznovani zaradi oviranja tekmic.

Objavljeno
13. avgust 2016 09.22
OLYMPICS-RIO-SAILING-W-470
Š. Ro.
Š. Ro.

Rio de Janeiro - Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta v razredu 470 še vedno na visokem petem mestu v skupnem seštevku, čeprav sta bili v edinem plovu tretje regate po protestu tekmic diskvalificirani.

Rusinji sta protestirali zaradi kontakta z njuno jadrnico, Slovenki pa sta zaradi protesta Rusinj že med tekmo delali kazenske obrate.

Mrakova je pojasnila, da nista najbolje štartali, tekmice pa ju niso pustile, da bi šel po svoji zamišljeni liniji. Povrhu sta se še zapletli z rusko posadko tako, da sta morali narediti še kazenska obrata. »Na koncu, v jadranju z vetromn z Veroniko nisva bili dovolj zbrani, saj bi lahko pridobili še nekaj mest. Pet točk zaostanka za vodilnimi Britankami ni veliko za naslednjih pet preizkušenj,« je komentirala najslabši dan oziroma 19. mesto, ki pa s v skupnem seštevku petih regat odšteje.

Po petih plovih v razredu 470 vodita Britanki Hannah Mills in Saskia Clark (12 točk), na drugem sta Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioko, na tretjem Francozinji Camille Lecointre in Helene Defrance (vse po 15 točk). Trenutno petouvrščena slovenska posadka je zbrala 17 točk, tako kot četrtouvrščeni Američanki Annie Haeger in Briana Provancha.

V soboto je za jadralke razreda 470 prost dan, s tekmovanjem bodo nadaljevali v nedeljo s predvidenimi tremi plovi. Za jadralce v razredu finn je bil prost dan petek, Vasilij Žbogar, ki je skupno drugi, ter ostali njegovi tekmeci bodo s tekmovanji nadaljevali danes.