Prvič tudi mati in sin

Gruzijski strelki, 47-letni Nino Salukvadze se bo na osmih OI pridružil 18-letni sin Cotne Mačavariani.

Objavljeno
06. avgust 2016 14.44
OLY-2016-RIO-OPENING-DELEGATION
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA

Rio de Janeiro - Legendarni gruzijski strelki Nino Salukvadze, ki bo s 47 leti nastopila na svojih osmih olimpijskih igrah, se bo v Riu prvič pridružil tudi njen 18-letni sin Cotne Mačavariani, prav tako strelec.

To bo prvič v zgodovini, da bosta na istih olimpijskih igrah nastopila mati in sin.

Salukvadzejeva je na olimpijskih igrah prvič nastopila v Seulu leta 1988, ko je za Sovjetsko zvezo s pištolo pristreljala dve zlati odličji. V Pekingu leta 2008 je temu dodala še bron pod gruzijsko zastavo.

»Tako zelo ponosna in vesela sem, da je z mano tukaj moj sin ... Šele začenja in več nervoze čutim zaradi njega kot sebe, a ko sva na strelišču, sem njegov trener in mentor. V olimpijski vasi sem mama, čeprav je res, da je več v družbi drugih športnikov, ne starih ljudi, kot sem jaz,« se je pošalila strelka.

Cotne bo Riu pištolo vihtel na razdaljah 50 in 10 metrov in upa, da bo do svoje prve kolajne prišel še nekoliko hitreje kot mama. »Prvo kolajno je osvojila z 19 leti, jaz jih imam šele 18,« je povedal mladenič. Mačavariani pa sanja tudi o deskanju na plaži Copacabana: »Mama pravi, da mi bo dovolila.«