Tina Maze: Čestitke trenerju Marjanu in pogumni Ani!

Bronasti olimpijski judoistki so se med drugim priklonili tudi Jaka Lakovič, Žan Košir, Etien Velikonja, Boštjan Nachbar.

Objavljeno
12. avgust 2016 17.46
OI
J. P.
J. P.

Ljubljana - Podobno kot že po zlatem odličju Tine Trstenjak in srebrnem Petra Kauzerja se je tudi včeraj in danes na družbenih omrežjih usul kup čestitk tudi za bronasto judoistko Ano Velenšek, ki se je do uspeha kariere dokopala s poškodovanim kolenom, potem ko se ji je v malem finalu posrečilo davljenje nemške tekmice Luise Malzahn.

Smučarska šampionka Tina Maze je bila navdušena. »Še ena medalja v judu! Čestitke trenerju Marjanu in pogumni Ani,« je vzneseno zapisala. »Pa imamo komplet!« je bil kratek in jedrnat nogometaš Olimpije Etien Velikonja. »Komplet medalj že imamo! Bravo, Anamari Velenšek,« je podobno čivknil košarkarski as Boštjan Nachbar, nekdanja alpska smučarka in zdaj komentatorka Ana Kobal pa: »Waw no, Ana je odtrgala sceno ... Vesela! Bravo, slovenski judoisti! Poklon do gležnjev!« Čestitkam se je pridružil tudi deskarski junak s predlanskih iger v Sočiju Žan Košir: »Jokam ... Bravo, naši!« Tudi sveži košarkarski upokojenec Jaka Lakovič ni ostal ravnodušen: »Čestitke Ani za bron! Kapo dol!«

Uspehu so se priklonili tudi uspešni slovenski športni kolektivi, denimo nogometni prvoligaš Domžale (»Čestitke Ani Velenšek in slovenskemu judu za bronasto olimpijsko medaljo!«), rokometni prvak Celje Pivovarna Laško (»Trije dnevi zapored, Ana Velenšek je bronasta!«) in odbojkarski šampion ACH Volley oziroma njegov trener Zoran Kedačič (»Zlato (Trstenjak), srebro (Kauzer), bron (Velenšek) ... trio v #Rio2016.«). Križem rok ob bronastem podvigu pa niso stali niti pri Smučarski zvezi Slovenije (»Pa ima Slovenija cel komplet. Držimo pesti, da še ni konec!«) in Hokejski zvezi Slovenije (»Woohoo! Čestitke bronasti Anamari Velenšek od risov!«).