Tina Šutej: Še zdaleč nisem rekla zadnje

Edina slovenska atletska finalistka je s palico preskočila 450 cm, na 460 cm pa trikrat zrušila letvico in končala kot 11.

Objavljeno
20. avgust 2016 05.28
Posodobljeno
20. avgust 2016 05.28
OI
Peter Zalokar
Peter Zalokar

Rio de Janeiro - »Malo grenkega priokusa je že, želela sem si preskočiti vsaj 460 cm. A na koncu skoka delam neko tehnično napako. To je napaka, ki mi zanesljivo odnese 10 ali 15 cm. Enostavno se ne odrinem pravilno od palice in telo nekako odplava stran,« je po zadnjem slovenskem nastopu na olimpijskem štadionu povedala Tina Štutej, ki je s preskočenimi 450 centimetri v finalu skoka s palico olimpijske igre v Riu sklenila z enajstim mestom.

»Sicer pa sem bila dobro pripravljena, počutila sem se dobro, ogrevanje je bilo v redu. To je bil moj prvi veliki finale in mislim, da je pred mano še svetla prihodnost. Zdaj se že začenja gradnja forme za Tokio. Nisem najstarejša in pred sabo imam vsaj še ene igre. Motivacija je velika, cilji visoki in prav gotovo še nisem rekla zadnje besede na OI,« se ne ba vdala kar tako 27-letna Ljubljančanka, članica Massa, ki je slovenski rekord 461 cm postavila že daljnjega leta 2011 v Atenah.

Zmagala je evropska prvakinja, Grkinja Ekaterini Stefanidi (485 cm), srebro je osvojila Američanka Sandi Morris (485), bron pa presenetljivo novozelandska najstnica Eliza McCartney (480).

Stefanidiijeva in Morrisova sta s po tremi neuspešnimi skoki končali na 490 cm, Grkinja pa je imela pred tem manj poprav. Branilka naslova Jenny Suhr iz ZDA, ki je pred tednom dni zbolela za virusno infekcijo, si je delila sedmo mesto (460).