Beckham že na angleškem seznamu?

Angelški mediji pročajo, da naj bi David Beckham že imel zagotovljeno mesto v olimpijski nogometni reprezentanci.

Objavljeno
09. junij 2012 12.13
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
London - Nogometni zvezdnik David Beckham je še korak bližje svojim sanjam, da bi na poletnih olimpijskih igrah v Londonu zastopal barve Velike Britanije. Otoški časniki namreč že poročajo, da je 37-letni zvezdnik ekipe Los Angeles Galaxy že na seznamu selektorja Stuarta Pearcea.

Pearce je v petek Mednarodni nogometni zvezi (FIFA) poslal skrajšan seznam s 35 imeni, med katerimi je bilo tudi Beckhamovo. Britanski selektor bo sicer končni seznam sporočil 6. julija.

Beckham bo v tem primeru eden od trojice igralcev, ki so na olimpijskem turnirju po pravilih Mednarodnega olimpijskega komiteja lahko starejši od 23 let. Med kandidati so tudi Ryan Giggs, Craig Bellamy, Rio Ferdinand in Frank Lampard.

Beckham je že večkrat javno izrazil željo, da kljub ne več rosnim letom, zaigra na OI. Doslej je v dresu Anglije zbral kar 115 nastopov, zaupanje britanskega selektorja si je prislužil tudi zaradi pomembne vloge, ki jo je imel pri kandidaturi Londona za OI ter pridobitvi organizacije iger, poročajo agencije.