Zaradi megle odpoved tekme s skupinskim štartom

Biatlonci zaman čakali na začetek tekme s skupinskim štartom na 15 km. Izvedli jo bodo jutri ob 7. uri.

Objavljeno
16. februar 2014 12.23
Posodobljeno
16. februar 2014 14.00
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Soči - Biatlonci se bi morali danes pomeriti še na zadnji posamični preizkušnji na OI: na 15 km s skupinskim štartom, toda zaradi goste megle so na začetek tekme čakali zaman. Žirija je sprva prestavila začetek na 17. uro, a ker se megla ni dvignila, je bila prisiljena odpovedati spored.

Jakov Fak je tako ostal brez nastopa, bo pa na svoj račun prišel jutri,  ko je sicer predvidena tudi ženska preizkušnja s skupinskim štartom na 12,5 km, tudi s Tejo Gregorin. Fantje bodo štartali že ob 7. uri zjutraj po slovenskem času, dekleta pa ob 16. uri.

»Žal nam je, da nas prireditelji tekem niso polsušali, ko smo lani opozarjali, da je velika možnost, da bodo popoldanske tekme v megli. Upam, da bo jutri tekma potekala nemoteno,« je po odpovedi povedal trener Uroš Velepec.

Na današnji tekmi bi kot edini slovenski predstavnik moral nastopiti Fak.  Velepec njegove možnosti ocenjuje kot dobre, če se bo le dobro zbral. »Fak je v teku pokazal, da zmore, zato mora preprosto dirkati in dobro streljati, potem bo mogoče odličje dobil. Preveč je pričakoval, kot bi smel, saj je zaradi poškodb in bolezni izgubil precej treninga. Poletna testiranja so pokazala, da je bil na ravni Francoza Martin Fourcada,« je povedal Velepec.

V sredo bo na sporedu preizkušnja mešanih štafet, v petek in soboto pa še ženska in moška štafeta.