Čop in Špik dobila polfinalne tekmece, Janšo skrbi vreme

Iz repesaža so se v polfinale dvojnih dvojcev uvrstili čolni iz Avstralije, Ukrajine in Kanade.

Objavljeno
29. julij 2012 12.42
Posodobljeno
29. julij 2012 12.54
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
London - Slovenska veslača Iztok Čop in Luka Špik sta že dobila tekmece v polfinalu dvojnih dvojcev na OI v Londonu.  Iz današnjega repesaža so se prebili čolni Avstralije, Ukrajine in Kanade, izpadla sta Estonca.

Čop in Špik bosta v torkovem polfinalu nastopila v skupini z Norveško, Francijo, Veliko Britanijo, Litvo in Kanado. Težja naj bi bila prva skupina, kjer so favoriti za prva tri mesta svetovna prvaka iz Nove Zelandije, branilca olimpijskega zlata Avstralca in svetovna podprvaka Nemca ter čolni Italije, Argentine in Ukrajine.

»Razen Kanadčanov, ki so edini malo slabši, imamo vsi podobno izhodišče. Mislim, da je naša skupina celo malo težja od nasprotne, saj smo Avstralce v predtekmovanju gladko premagali. Največ pa bo odvisno od tega, kako bodo postavljene proge. Če bo vreme zdržalo, bo v redu, v nasprotnem primeru pa se nam obeta slaba proga, saj smo izgubili žreb z Litovci, kot bi bili v predtekmovanju tretji. Skupina pa je kot rečeno zelo težka,« je komentiral trener veslačev Miloš Janša, ki ga močno skrbi torkova slaba vremenska napoved.

Prav zato je še bolj obžaloval zapravljeno priložnost za zmago v predtekmovanju. «Tekma je bila po svoje v redu, razen golega zaključka. Na žalost smo tekmo izgubili za štiri stotinke, preračunano kakšnih 120 centimetrov. Mislim, da smo tukaj naredili malo taktične napake, saj so razmere tukaj znane in zato smo se vsi tudi tako gnali na progi in mislim, da smo v končnici naredili manjšo napako in zdaj moramo računati s težjo situacijo,« je še dejal Janša.