Ferkova zadovoljna s prikazano dinamiko

Ženski slalom: Maruša Ferk v svojem petem nastopu na OI na 19. mestu.

Objavljeno
22. februar 2014 00.22
OLY-2014-SKI-ALPINE-SLALOM-WOMEN
M. F., šport
M. F., šport
Roza Hutor – Ob Tini Maze je na zadnjem olimpijskem dejanju za alpske smučarke nastopila še ena slovenska reprezentantka, Maruša Ferk. Tekmovalka z Blejske Dobrave se je s tekmicami v smučarskem središču Roza Hutor merila prav v vseh disciplinah. Na prvi slalomski progi je dosegla 26. mesto, v finalu pa izboljšala uvrstitev in zasedla končno 19. mesto.

»Na drugi progi sem imela boljše izhodišče in lepšo progo, hkrati pa sem se zavedala, da nimam česa izgubiti. Veseli me, da sem začela z dobrim ritmom, dinamiko, prismučala do cilja in areno zapustila z nasmeškom,« je ocenila svoj zadnji nastop na zanjo drugih OI. Nastopati v vseh disciplinah je bilo naporno, zato si je že po koncu včerajšnje tekme lahko oddahnila.

»Kljub natrpanemu urniku in naporom sem se želela na slalom pripraviti po svojih najboljših močeh. Cilj je bil prikazati kakovosten nastop. Ker je bila tekma nočna, se je bilo treba prilagoditi tudi na drugačen ritem, kot ga je navajeno telo. Zjutraj smo lahko, denimo, tekmovalke dlje ostale v postelji,« je omenila Maruša Ferk.

Slovenska ženska reprezentanca bi morala na štartu imeti še Katarino Lavtar, a je zbolela. Na prvem slalomskem treningu je padla na bok, potem pa je dobila še vročino. Za vsako ceno je hotela nastopiti. »Bolečine v boku so bile sicer znosne in zaradi njih bi lahko tekmovala. A na ogrevanju je spoznala, da ji je prehlad pobral preveč moči,« je zdravnik Anže Kristan pojasnil, zakaj je debitantka na OI izpustila slalom.